Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το Mediterranean College στο πλευρό των Ελλήνων Ολυμπιονικών

Πιστό στη φιλοσοφία του που το θέλει να «αγκαλιάζει»  δράσεις και πρωτοβουλίες που επισημαίνουν τη σχέση μεταξύ του  αθλητισμού και της  εκπαίδευσης, το Mediterranean College  ήταν υποστηρικτής στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Στη εντυπωσιακή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού  Ναυτικού Ομίλου  Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ), βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, για το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016» που βοηθά αθλητές υψηλού επιπέδου  να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιπάτειρα, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, για  την πρόσφορα στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό και στον  πολιτισμό. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος για το  πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας : «Ευ αγωνίζεσθαι –Άννα Πολλάτου».
Πολλοί Ολυμπιονίκες τίμησαν με την παρουσία τους το εν λόγω event μεταξύ των οποίων και οι: Β. Κοζομπόλη (πόλο) Πρόεδρος Σ.Ε.Ο., Εύη Μωραϊτίδου (πόλο) αντιπρόεδρος Σ.Ε.Ο., Β. Ζυγούρη (πάλη) Γ. Γραμματέας Σ.Ε.Ο., Δ. Ταμπάκος (ενόργανη), Σ. Παπαδοπούλου και Β. Κραβαριώτη (κωπηλασία) β΄ αντιπρόεδρος Σ.Ε.Ο., Α. Καραπατάκη (πόλο) ταμίας Σ.Ε.Ο., Ε. Αϊδινλή (Ρυθμική), Δ. Καφφάτος (Χάντμπολ), Δ. Μούγιος και Β. Πολύμερος (κωπηλασία), Θ. Μπίμης και Ν. Συρανίδης (καταδύσεις), Α. Τσουμελέκα (βάδην),  Τ. Καββαδία (μπάσκετ).

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ανοιχτό Σεμινάριο με θέμα «Η προώθηση της θετικής συμπεριφοράς του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο». Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 (από τις 18.00-20.00) Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Η Σχολή Παιδαγωγικών του Mediterranean College σε συνεργασία με τον  ΙΑΝΟ   διοργανώνουν  την  Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 από τις 18.00-20.00, στις εγκαταστάσεις της Αλυσίδας Πολιτισμού ( Σταδίου 24, Αθήνα) ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Η προώθηση της θετικής συμπεριφοράς του παιδιού στο σπίτι και στο σχολείο».


Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι  η Κα Παρασκευή Λυδάκη, Ψυχολόγος-Υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών "Παιδολαλιά" και η Κα Δέσποινα Πασχάλη, Ψυχολόγος – Παιδαγωγός.

Στο σεμινάριο η Κα Λυδάκη θα εξετάσει  τον τρόπο αντιμετώπισης δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών στο σπίτι   από την πλευρά των γονέων, ενώ η Κα Πασχάλη -μέσα από πραγματικά περιστατικά- θα επικεντρωθεί στο  ίδιο θέμα, αλλά από την σκοπιά των  παιδαγωγών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο.
Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη συμμετοχή στο ανοικτό σεμινάριο με θέμα: «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου»

Η Σχολή Πληροφορικής του MediterraneanCollege διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, ανοικτό σεμινάριο με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου», που προσέλκυσε μεγάλο αριθμό φοιτητών και άλλων ενδιαφερόμενων.
Εισηγητές της συγκεκριμένης ομιλίας ήταν ο Υπαστυνόμος Α΄ κ. Γέρμανος Γεώργιος και ο Αρχιφύλακας κ. Τολμαίδης Δημήτριος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Γέρμανος, έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των σκοπών και των δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,. Στη συνέχεια εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια των επικίνδυνων συμπεριφορών στο διαδίκτυο, των διαφόρων μορφών που κυρίως απαντώνται καθώς και τους κινδύνους που αυτές κρύβουν.
Ακολούθησε μια συζήτηση, που βασίστηκε αποκλειστικά σε ερωτήσεις του κοινού, η ανταπόκριση του οποίου υπήρξε ιδιαιτέρως ενθουσιώδης. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Γέρμανο πέραν του ότι έλυσαν τυχόν απορίες των παρευρισκομένων, προκάλεσαν και νέα θέματα συζήτησης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης  περιλάμβανε μιαν επίδειξη σε πραγματικό χρόνο, μιας ηλεκτρονικής απάτης, τύπου Phishing, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, από τον κ. Τολμαίδη. Στην επίδειξη αυτή παρουσιάστηκαν όλα τα στάδια που θα αντιμετώπιζε ο χρήστης, καθώς και τρόπους για να προστατευθεί από μιας τέτοιας μορφής απάτη. Το ενδιαφέρον και για το τελευταίο αυτό μέρος της παρουσίασης ήταν μεγάλο και ακολούθησε ένας νέος γύρος ερωτήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Το επίπεδο που κυμάνθηκε η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως υψηλό και καταδεικνύει την ιδιαίτερη ενασχόληση του κόσμου με θέματα που αφορούν το διαδικτυακό έγκλημα, την ασφάλεια δικτύων καθώς και τους τρόπους προστασίας.