Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντική συνεργασία με Νηογνώμονα DNV GL

Το Mediterranean Professional Studies, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Mediterranean College, στo πλαίσιο της διασύνδεσης του με τις απαιτήσεις της ναυτιλιακής αγοράς, προχωράει σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Νηογνώμονα DNV GL και την ναυτιλιακή ακαδημία του.

Η συνεργασία αφορά στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των σπουδαστών του Κολλεγίου, στο Executive Diploma in Shipping, ως internal auditors πάνω στους κώδικες ISM (International Safety Management), ISPS (International Ship and Port Facility Security) και MLC (Maritime Labor Convention). Η πιστοποίηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την επιμόρφωση των σπουδαστών με μια εξειδίκευση που ζητάει η αγορά της ναυτιλίας.

Το Executive Diploma in Shipping είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που έχει ως στόχο να καταρτίσει και να εκπαιδεύσει φιλόδοξα, δυναμικά στελέχη επιχειρήσεων στη θεωρία και τα πεδία της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και της Ναυτιλίας γενικότερα. Καλύπτει όλες τις βασικές περιοχές του Shipping, από θέματα λιμένων και μεταφορών μέχρι ναυτασφαλίσεις και συναλλαγές, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες, στοχευμένες, εφαρμόσιμες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να ανελιχθούν και να καταλάβουν θέσεις ευθύνης στη σύγχρονη αγορά εργασίας. 

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντική συνεργασία της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College, με το Κέντρο Τεχνικής Κατάρτισης “CNC TRAINING CENTER”

Στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας του εκπαιδευτικού της έργου η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College ανακοινώνει την συνεργασία της με το Κέντρο Τεχνικής Κατάρτισης CNC TRAINING CENTER”. 
Το CNC Training Center είναι το μοναδικό στην Ελλάδα κέντρο που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο HTEC της Haas Automation Inc., της Νο.1 εταιρίας κατασκευής εργαλειομηχανών CNC σε Ευρώπη και Αμερική. Εξειδικεύεται στην παροχή πρακτικής εξάσκησης και ολοκληρωμένων τεχνικών γνώσεων πάνω σε θέματα χειρισμού και προγραμματισμού εργαλειομηχανών CNC σε πραγματικές συνθήκες.

Μέσω της συνεργασίας αυτής δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Κολλεγίου, να συνδέσουν το θεωρητικό υπόβαθρο της επιστήμης του Μηχανικού με την πρακτική εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών της CNC κατεργασίας.  

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επιτυχημένη η συμμετοχή απόφοιτου του Mediterranean College στο 1ο Διεθνές Συνέδριο στην Έρευνα και την Ομαδική Θεραπεία, που διεξήχθη στην Αίγλη Ζαππείου

Με ιδιαίτερη απήχηση και με τα θετικότερα σχόλια από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή του απόφοιτου  του Mediterranean College, Στέφανου Καντούνη (MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy). Στο πλαίσιο διεξαγωγής του  1ου Διεθνές Συνεδρίου στην Έρευνα και την Ομαδική Θεραπεία (1st International IAGP Congress on Research and Group Psychotherapy Processes) το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως 23 Νοεμβρίου στους συνεδριακούς χώρους της Αίγλης Ζαππείου.

Όπως αναφέρει ο σπουδαστής «…Στις τέσσερις ημέρες που διήρκεσε έγιναν εξαιρετικές ανακοινώσεις αλλά και πολλά βιωματικά εργαστήρια ιδιαίτερα στο ψυχόδραμα μια που και αυτό ανήκει στην IAGP με δική του όμως δομή, έχοντας σαν πρόεδρο την κυρία Marcia Karp μαθήτρια του Moreno και στην οποία οφείλεται βασικά η ανάπτυξη του ψυχοδράματος στην Ευρώπη. Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την εργασία μου (thesis) στα πλαίσια του MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy του Πανεπιστημίου του Derby, με θέμα '' Η επίδραση της κοινωνικής - οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα στην εμφάνιση φαινομένων burnout μεταξύ των ομαδικών αναλυτών…»

Όλο το Ακαδημαϊκό προσωπικό του Mediterranean College και ειδικότερα της  Σχολής Ψυχολογίας του Κολλεγίου συγχαίρουν τον απόφοιτο για την επιτυχημένη  παρουσία του στο Διεθνές Συνέδριο του Ζαππείου. 

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Νέο Συμβουλευτικό Κέντρο στα πρότυπα των Πανεπιστημίων του εξωτερικού

Στα πρότυπα των καλύτερων πανεπιστημίων του εξωτερικού και στο πλαίσιο της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας με το University of Derby, ένα από τα 50  καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια (Guardian University Guide 2015), το Mediterranean College ανακοινώνει με χαρά και υπευθυνότητα την ίδρυση του Συμβουλευτικού του Κέντρου.  Μια πρωτοπόρα δομή του Κολλεγίου  που στόχο έχει να προσφέρει στους σπουδαστές του την υποστήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται σε αυτή την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής τους.
Η μετάβαση είτε από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο ή από την εργασία στην  περαιτέρω εκπαίδευση - με στόχο την συνεχόμενη επαγγελματική εξειδίκευση - μπορεί να είναι ιδιαίτερη για πολλούς. Στη μεταβατική αυτή περίοδο, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας (σύμβουλος) μπορεί να συμβάλει με την υποστήριξή του  στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τον σπουδαστή,  μέσα σε ατμόσφαιρα σεβασμού, πλήρους κατανόησης και απόλυτης εχεμύθειας.



Tο Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
  • Υποστηρικτική Παρέμβαση
  • Πληροφορίες Αυτοβοήθειας
  • Εκπαίδευση
  • Παραπομπή σε δομές ψυχικής υγείας*
  • Ενημέρωση και διασύνδεση με ειδικευμένες δομές και οργανισμούς
  • Πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
  • Εποπτεία σε Μεταπτυχιακούς φοιτητές Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
  • Group processing
*Εφόσον το ζήτημα που έχει προκύψει δεν αντιμετωπιστεί εντός συγκεκριμένου αριθμού συνεδριών  από  το Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College, ο αρμόδιος σύμβουλος θα παραπέμψει τον φοιτητή  σε εξειδικευμένα κέντρα ατομικής ή ομαδικής συμβουλευτικής – θεραπείας που συνεργάζονται με το Κολλέγιο.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Mediterranean College είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές του κολλεγίου καθώς και το προσωπικό και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι ο σύμβουλος και καθηγητής του Κολλεγίου κ. Γιώργος Θωμάς, ενώ Διοικητική Υπεύθυνη του κέντρου είναι η σύμβουλος και καθηγήτρια του Κολλεγίου Δρ. Ευαγγελία Μαραγκού. 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

“Χαμόγελο” και ευαισθησία ανοίγουν την “Aγκαλιά” ενός παιδιού

Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε σημαντικά κοινωνικά γεγονότα  και  σε ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, το Mediterranean  College στέκεται πάντα δίπλα και αναλαμβάνει με   ευθύνη τη στήριξη των  μη-κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών οργανισμών ενισχύοντας - μέσα από εκδηλώσεις  που διοργανώνει- το έργο τους.

Τα φετινά Χριστούγεννα όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση στο σημαντικό αυτό κοινωνικό σκοπό, αλλά μέσω της Σχολής Παιδαγωγικών του, το  Mediterranean College θα στηρίξει δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με σημαντική αποστολή που αφορά στο μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά! Τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού «Η Αγκαλιά».

Ένα τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15- 16 & 17 Δεκεμβρίου 2014 στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου στην οδό Πελλήνης 8.
Αρωγοί  στην όλη προσπάθεια η εταιρία φυσικών καλλυντικών Fresh Line, τα έσοδα από από τα προϊόντα  της οποίας θα διατεθούν στο Σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού «Η Αγκαλιά», το κατάστημα υφασμάτων «Αφοι Ελμαλόγλου»,  ενώ στη διάρκεια του Bazaar θα διατίθενται προς πώληση και χειροποίητα προϊόντα από τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Τη Δευτέρα 15, Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου από τις 11π.μ. έως τις 6μ.μ. σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στο κέντρο της Αθήνας (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, στον πεζόδρομο) για τρεις ημέρες γεμάτες μοναδικά στολίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μπισκότα, στεφάνια και πολλά άλλα.  

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δύο νέα βιωματικά εργαστήρια για το Executive Diploma in Sports Management

Δύο νέα βιωματικά εργαστήρια προστίθενται σε ένα από τα ανανεωμένα προγράμματα του Mediterranean Professional Studies. Σε ένα κλάδο που προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδών κάθε χρόνο και δεν είναι άλλος από τον Αθλητισμό. Η αθλητική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας. 

Το Executive Diploma in Sports Management είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη, παράγοντες, κ.α.) και επιθυμούν να καταλάβουν διοικητικές θέσεις, αλλά δε διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο στο αθλητικό management. 

Τα δύο νέα βιωματικά εργαστήρια αφορούν στην πρακτική εξάσκηση για τη  διοίκηση γυμναστηρίων και στο μάρκετινγκ αθλητικών οργανισμών. 
Το πρώτο, το οποίο ονομάζεται Βιωματικό εργαστήριο Golden Gym, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα όπως τη «ανθρωποκεντρική» φιλοσοφία της παροχής υπηρεσιών στο σύγχρονο γυμναστήριο, πως μπορεί ένας επαγγελματίας να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και να  δημιουργήσει «μακροχρόνιους» πελάτες, μεθόδους προώθησης και διαφήμισης της «καλής» δουλειάς, έσοδα/έξοδα και κοστολόγηση συνδρομών κ.α. Εισηγητής στο εν λόγω εργαστήριο είναι ο  κος Βουδούρης Δημήτρης (B.Sc. Sports Science – H.N.D. in Dietetics - Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity).  

Το δεύτερο εργαστήριο με τίτλο «Μάρκετινγκ Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» θα διεξαχθεί στην Α.Ο. Ένωση Ιλίου και  στόχος του είναι να κατανοηθούν οι ιδιαιτερότητες του Αθλητικού Μάρκετινγκ, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών,  ο ρόλος της έρευνας αγοράς στο Αθλητικό Μάρκετινγκ καθώς και η χάραξη στρατηγικής Μάρκετινγκ στο αθλητικό προϊόν ή υπηρεσία.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντικές Συνεργασίες με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER και την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP)

Δύο σημαντικές συνεργασίες έχει να παρουσιάσει με υπερηφάνεια η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College.  Η πρώτη αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε το Κολλέγιο με το INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER στην Perugia (Περούτζια) της Ιταλίας. Ένα εκπαιδευτικό κέντρο  το οποίο ίδρυσε η κορυφαία Παιδαγωγός Maria Montessori (Μαρία Μοντεσσόρι).

Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων – σεμιναρίων απευθυνόμενων σε φοιτητές του Κολλεγίου στο INTERNATIONAL MONTESSORI CENTER της Perugia αλλά και τη συμμετοχή εισηγητών του Εκπαιδευτικού κέντρου σε παιδαγωγικές ημερίδες του Mediterranean College.  Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι και η συμμετοχή – ως εταίρος-  του Κολλεγίου στο Ευρωπαϊκό Προγράμμα Erasmus+ που  στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας.

Η νέα χρονιά θα σηματοδοτήσει ακόμα μία υψίστης σημασίας συνεργασία για το τμήμα Παιδαγωγικών του Κολλεγίου.  Από τον Ιανουάριο του 2015, βάσει σχετικής συμφωνίας, το Μediterranean College θα είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (ΟΜΕΡ).    
Η ΟΜΕΡ είναι μία επιστημονική, μη κρατική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής η οποία επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Με άξονα τη συνεργασία αυτή, η Σχολή Εκπαίδευσης του Μediterranean College θα δώσει τη μοναδική δυνατότητα συμμετοχής στους φοιτητές και αποφοίτους του σε εξειδικευμένες ημερίδες με καταξιωμένους εισηγητές.