Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα του αποφοίτου μας Ηρακλή Παπαδόπουλου γίνεται πράξη από την COSMOTE


H 4η ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ» της COSMOTE, στηρίζεται στο όνειρο και την ιδέα του Ηρακλή Παπαδόπουλου, απόφοιτου του Business School του Κολλεγίου μας. H COSMOTE  με έμπνευση την ιδέα του Ηρακλή Παπαδόπουλου η οποία ξεχώρισε και προκρίθηκε, δημιούργησε το πρόγραμμα «COSMOTE StartUp» με στόχο να κάνει πραγματικότητα πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες δημιουργικών ανθρώπων! 
( http://www.cosmotestartup.gr )

Μπορείτε να δείτε το σχετικό video από τον σύνδεσμο που ακολουθεί: 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Mediterranean College: Επιτυχής Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Project Management για ΙΤ»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, με θέμα: «Project Management για IT». 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, σπουδαστές του τομέα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και φοιτητές του Mediterranean College.

Εισηγητής ήταν ο κος Φώτης Σάλλας PMP®, PMI-ACP®, Αντιπρόεδρος PMI Greece Chapter. 
Περισσότερες Πληροφορίες:  Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα , τηλ.210 8899600 , www.medcollege.edu.gr. 

Mediterranean College: Επιτυχής διοργάνωση εκδήλωσης «Υγιεινή, ασφάλεια και ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσαν η Σχολή Μηχανικών, το Τμήμα Παιδαγωγικών και το Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College,  με θέμα: «Υγιεινή, ασφάλεια και ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και φοιτητές του Mediterranean College.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Mediterranean College: Αποτελέσματα Ημερίδας «Επαγγελματικές Δεξιότητες στον τομέα Πληροφορικής»


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, με θέμα: «Επαγγελματικές Δεξιότητες στον τομέα της Πληροφορικής».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα. Εισηγητής ήταν ο Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλης, ΙΤ Officer Τραπεζικού Ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, τηλ. 210 8899600,  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα , www.medcollege.edu.gr.


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Mediterranean College Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «


Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Project Management για IT». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, ώρα 18:00 (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα). 

Εισηγητής είναι ο κος Φώτης Σάλλας PMP®, PMI-ACP®, Αντιπρόεδρος PMI Greece Chapter.Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί προηγουμένως το VIP PASS, με το οποίο αποκτούν δωρεάν είσοδο για όλα τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις του «XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013». Για την απόκτηση του VIP PASS, μπορείτε να επισκεφθείτε την

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Mediterranean College Δωρεάν Σεμινάριο «Οι επιτυχημένοι εργαζόμενοι του αύριο χτίζουν το μέλλον τους σήμερα με σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία»


Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College διοργανώνει στo πλαίσιο των Hμερών Καριέρας του «Xinis Education Festival 2013», δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Οι επιτυχημένοι εργαζόμενοι του αύριο χτίζουν το μέλλον τους σήμερα με σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρα 18:00. 

Στην παρουσίαση που θα γίνει οι συμμετέχοντες κάθε ιδιότητας και ηλικίας θα κατανοήσουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν για να προσδιορίσουν ή και να αλλάξουν την καριέρα τους και τις επαγγελματικές τους επιλογές. 
Επιπλέον, θα κατανοήσουν τη σημασία των επιστημονικών εργαλείων και των διαδικασιών που θα πρέπει να γνωρίζουν και

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Κατασκευή και Εμψύχωση κούκλας» από το Τμήμα Παιδαγωγικών του Mediterranean College


Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival

Tο Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Mediterranean College, διοργανώνει στο πλαίσιο του Xinis Education Festival δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Κατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας», την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 18:00. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων και Νηπιαγωγούς, Νηπιοβρεφοκόμους καθώς και σπουδαστές του τομέα Προσχολικής Αγωγής των ΙΕΚ. 

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα (ECS Lab). Εισηγήτριες θα είναι η κα Εύη Χαρμαντζή Εύη, Κουκλοπαίχτρια, Ιδρυτικό Μέλος του Κουκλοθιάσου «ΠΝΟΗ» και η κα  Φραντζέσκα

Mediterranean College Ημερίδα με θέμα «Εύρεση εργασίας με τη Skywalker»


Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival - Ημέρες Καριέρας

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, διοργανώνει στο πλαίσιο του Xinis Education Festival δωρεάν ημερίδα με θέμα «Εύρεση Εργασίας με τη Skywalker», την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 16:00. 

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:  Βιογραφικό Σημείωμα, Συνοδευτική Επιστολή, Συνέντευξη. 

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγήτριες θα είναι η κα Άννα Βενιέρη, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Skywalker και η κα Ιωάννα Παπαγγελή, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Skywalker. Σε όλους τους

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Mediterranean College Δωρεάν Ημερίδα «Business Dress code: Το σωστό ενδυματολογικό προφίλ μπορεί να σου δώσει τη θέση»

Προσθήκη λεζάντας

Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College με την υποστήριξη της Toi & moi, διοργανώνει στα πλαίσια του Xinis Education Festival δωρεάν ημερίδα με θέμα «Business Dress code: Το σωστό ενδυματολογικό προφίλ μπορεί να σου δώσει τη θέση», την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 18:00. 

Το εισιτήριο για την κατάκτηση μίας θέσης μπορεί να είναι ένα άρτιο αισθητικά dress code αρκεί να «απαντά» θετικά σε τρεις βασικές ερωτήσεις:
1. Είστε εσείς μέσα σ’ αυτό το ρούχο; 
2. Εμπνέετε σεβασμό και εκτίμηση προς και από τον ερωτώντα , άνδρα ή γυναίκα; 
3. Το dress code που επιλέξατε αρμόζει στο προφίλ της εταιρείας που έχετε προσκληθεί για συνέντευξη;

Mediterranean College: Διεξαγωγή Σεμιναρίου «Δυνατότητες και εφαρμογή των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών - GIS»


Η Σχολή Μηχανικών  του Mediterranean College διοργανώνει, την Παρασκευή 26 Απριλίου,  ώρα 18:00, δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Δυνατότητες και Εφαρμογή των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών». 

Το σεμινάριο πρόκειται να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγητής σε αυτό θα είναι ο Δρ. Στέλιος Παπακωνσταντίνου – Καθηγητής στην επιστήμη της πληροφορίας.

Το εν λόγω σεμινάριο στόχο έχει να πληροφορήσει το κοινό σχετικά τα πληροφοριακά συστήματα, τις νέες τεχνολογίες και τις χωροταξικές υποδομές που γνωρίζουν διεθνώς ραγδαία ανάπτυξη και εξέλιξη. 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τις ικανότητες και την εμπειρία που

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Mediterranean College: Πασχαλινό Bazaar υπέρ της W.I.N. HELLAS


Οι φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικών Σπουδών και Ψυχολογίας του Mediterranean College, υποστηρίζουν και πρωτοστατούν στο  Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Bazaar που διοργανώνει το Mediterranean College στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση  των σκοπών της W.I.N. HELLAS.

Η W.I.N. HELLAS ( www.winhellas.gr ) δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που

Mediterranean College: Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Υγιεινή, ασφάλεια και ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας»


Η Σχολή Μηχανικών, το Τμήμα Παιδαγωγικών και το Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College, διοργανώνουν δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Υγιεινή, ασφάλεια και ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, ώρα 18:00 (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα).
Εισηγητές είναι: ο κος Δημήτριος Δράκος, Ειδικός Ιατρός Εργασίας, ο κος Σταμάτης Φαλιάς, Τεχνικός Ασφάλειας, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο κος Αργύρης Ζαρκινός, Development Manager - Business Care και η κα Ευαγγελία Μαραγκού, Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στο Mediterranean College.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Επαγγελματικές Δεξιότητες στον τομέα Πληροφορικής»


Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Επαγγελματικές Δεξιότητες στον τομέα της Πληροφορικής». 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, ώρα 18:00 (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα).

Εισηγητής είναι ο Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλης, ΙΤ Officer Τραπεζικού Ιδρύματος.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί προηγουμένως το VIP PASS, με

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μια βραδιά αφιερωμένη στην απασχολησιμότητα και την ενδυνάμωση του δικτύου αποφοίτων.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων του Mediterranean College για το 2013, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Mediterranean College ιδρύθηκε το 1981 και με πάνω από 15.000 μέλη σήμερα, είναι από τους μεγαλύτερους στο χώρο των ελληνικών ιδιωτικών Κολλεγίων. Κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

1ο Διεπιστημονικό Φοιτητικό Συνέδριο, Μάιος 2013


Το ακαδημαϊκό προσωπικό και η φοιτητική κοινότητα του Mediterranean College σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 1ου Διεπιστημονικού Φοιτητικού Συνεδρίου, που διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις σε επίκαιρα ζητήματα τεσσάρων διαφορετικών επιστημονικών πεδίων: της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Κοινωνικών Επιστημών (Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών), της Μηχανικής και της Πληροφορικής.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επιτυχημένη Βιβλιοπαρουσίαση στον ΙΑΝΟ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση  του βιβλίου «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο;» του Μιχάλη Βαφόπουλου,  Adjunct Professor , National Technical University of Athens, School of Electrical & Computer Engineering, στον ΙΑΝΟ. Μια διοργάνωση της  Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College, σε συνεργασία με τις  εκδόσεις Μεταίχμιο και τον  ΙΑΝΟ. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η κα Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πρώην

Αποτελέσματα Ημερίδας Γενική Επισκόπηση SAP και Επιχειρησιακές Ανάγκες


Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival

Με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College στο πλαίσιο του Xinis Education Festival  με θέμα «Γενική Επισκόπηση SAP και Επιχειρησιακές Ανάγκες».

Εισηγητής ήταν ο κος Stefanos Spyriounis, Customer Solution Manager, University Alliances Manager SAP Hellas S.A. Η ημερίδα

Mediterranean College: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Γνώρισε τη Λογιστική σε 120 λεπτά»


Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή φοιτητών δημοσίων ΑΕΙ / ΤΕΙ, σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και φοιτητών του Mediterranean College, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College  με θέμα «Γνώρισε τη Λογιστική σε 120 λεπτά» .

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αξία της λογιστικής ως πληροφοριακό σύστημα της διοίκησης μιας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Επιτυχής διοργάνωση Ημερίδα με θέμα «Η Επιστήμη του Web και η Οικονομία της Πληροφορίας»


Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013,  με θέμα, «Η Επιστήμη του Web και η Οικονομία της Πληροφορίας».
Ομιλητές ήταν ο κος Μιχάλης Βαφόπουλος, Adjunct Professor, National Technical University of Athens, School of Electrical & Computer Engineering και ο κος Σταύρος Καμμάς, Καθηγητής Πληροφορικής του Mediterranean

Δωρεάν Ημερίδα «Προβολικά τεστ: Rorschach & Draw-a-person»

Στο πλαίσιο του Xinis Education Festival


Τα Τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Mediterranean College διοργανώνουν, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival, δωρεάν ημερίδα με θέμα «Προβολικά τέστ: Rorschach & Draw-a-person».
  
Τα προβολικά τεστ αφορούν δοκιμασίες που αποβλέπουν στην πρόκληση τεχνικών ερεθισμών με σκοπό να παράγουν αντιδράσεις που θα συμβάλλουν στον εντοπισμό ή και στη διάγνωση των ψυχικών δυσκολιών του εξεταζόμενου. Ειδικότερα, τα προβολικά τεστ βασίζονται στη θεώρηση ότι μέσα από διάφορα ερεθίσματα, κυρίως αμφιλεγόμενα, το άτομο "προβάλλει" ενδόμυχα συναισθήματα και ανάγκες που αναδύονται από τον εσωτερικό του κόσμο. Οι προβολικές δοκιμασίες μπορεί να εμπεριέχουν μη δομημένα ερεθίσματα ή

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Mediterranean College: Επιτυχής διοργάνωση σεμιναρίου «Πρακτική Άσκηση στο Microsoft Dynamics CRM»


Το Business School του Mediterranean College διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το δωρεάν σεμινάριο εισαγωγής στο Customer Relationship Management (CRM) με θέμα «Πρακτική Άσκηση στο Microsoft Dynamics CRM».   

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Ανδρέας Γαλανής, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα CRM. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: βασικές έννοιες CRM και στρατηγικό μάρκετινγκ, προσανατολισμός στον πελάτη και σχεσιακό μάρκετινγκ, διοίκηση μάρκετινγκ

Mediterranean College: Επιτυχής Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Η Αθήνα ως Τουριστικός Προορισμός»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College με θέμα «Η Αθήνα ως Τουριστικός Προορισμός», στο πλαίσιο του Xinis Education Festival.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις τάσεις που επικρατούν στον τομέα του τουρισμού στην πόλη της Αθήνας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα Ημερίδας «Οδικό Τροχαίο Ατύχημα – Πρόληψη και Καταστολή»


Οι Σχολές Μηχανικών, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Mediterranean College διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, την Ημερίδα «Οδικό Τροχαίο Ατύχημα – Πρόληψη και Καταστολή». 

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγητές σε αυτήν ήταν ο κ. Βασίλης Σταματόπουλος, Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς – Ι.Ο.Α.Σ., η κα Ελένη Μισοκεφάλου,  Επικεφαλής της Σχολής