Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

2o Ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας και Μάθησης

«The 2nd Annual Learning & Teaching Conference»


Το Mediterranean College, διοργανώνει το 2ο Ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας και Μάθησης με σκοπό  την ενημέρωση του ακαδημαϊκού προσωπικού του σε σύγχρονες εφαρμογές και εξελίξεις   στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού και τη βελτίωση της συμβολής και της απόδοσης των καθηγητών σε σχέση με τους διατυπωμένους στόχους του Κολεγίου και των συνεργαζόμενων με αυτό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο Διδασκαλίας & Μάθησης, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, ώρα 09:30 - 17:00.
Απευθύνεται πρωτίστως στους καθηγητές του Mediterranean College, συντονιστές Σχολών, ακαδημαϊκούς και διοικητικούς υπεύθυνους προγραμμάτων, καθώς και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.
Περιλαμβάνει μια σειρά σεμιναρίων και workshops που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων, τα οποία οι καθηγητές όλων των πανεπιστημιακών προγραμμάτων καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να φέρουν εις πέρας επιτυχώς το έργο τους καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως βιωματικά και διαδραστικά  σεμινάρια και role – plays.
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχονται Φάκελος Συνεδρίου, εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες  θα παρασχεθεί καφές και ελαφρύ γεύμα. Πληροφορίες – Συμμετοχές:
http://www.medcollege.edu.gr/Inner.aspx?LangID=69&FolderID=2e65bbf9-b4b1-4df3-ae95-be9ad4565258
Eπικεφαλής Συντονιστικής Ομάδας LTC κα Ι. Καραγεώργη, e-mail: ikarageorgi@medcollege.edu.gr, Mediterranean College, Πελλήνης 8 Αθήνα, τηλέφωνο: 2108899652

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα τις συνέπειες της ύφεσης σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους τρόπους εξόδου από αυτήν

Με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολλεγίων και επαγγελματιών από διάφορους κλάδους της αγοράς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν οι 50 Executives του ΜΒΑ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College, με θέμα «MC MBA Executives take the lead», όπου συζητήθηκαν οι συνέπειες της ύφεσης σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και οι τρόποι εξόδου από αυτήν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν οι  ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν ανά κλάδο της οικονομίας  λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, οι  πιθανοί τρόποι ανάκαμψης και η σημασία που έχει η σύζευξη της επαγγελματικής εμπειρίας με την γνώση που προκύπτει από τη δια βίου εκπαίδευση.
Την εκδήλωση άνοιξε η κα Ιωάννα Τσόκα, Επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ομιλητές ήταν οι Executive φοιτητές του ΜΒΑ, οι οποίοι μετέφεραν στους συμμετέχοντες την πολυετή επαγγελματική τους εμπειρία από τους κλάδους των μέσων μαζικής επικοινωνίας, των τηλεπικοινωνιών, τον τραπεζικό κλάδο, τον κλάδο του λιανεμπορίου, το βιομηχανικό, το φαρμακευτικό και τον τεχνολογικό κλάδο. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησε πάνελ ανοιχτής συζήτησης με το ακροατήριο, συντονιστής του οποίου ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Στυλιανού, δημοσιογράφος στην οικονομική εφημερίδα «Επενδυτής». Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα συμπεράσματα της οποίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικά κατά κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, ακολούθησε networking cocktail. Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, www.medcollege.edu.gr



To Mediterranean College στα Social Media:

Ανάγκη για αίμα (Rhesus αρνητικό )



Η μικρή Χρυσοβαλάντη Τριανταφυλλίδου του Γεωργίου είναι 6 ετών και έχει γεννηθεί με υδροκεφαλισμό. Πρόκειται να εγχειριστεί στις 15/01/13 στο Νοσοκομείο Μητέρα (κρανίο-πρόσωπο) και για αυτό το σκοπό απαιτείται αίμα ομάδος Rhesus αρνητικό( 0 (-)). Μέχρι στιγμής οι οποιεσδήποτε προσπάθειες ανεύρεσης  φιαλών (5-6 σε αριθμό) της συγκεκριμένης ομάδος, υπήρξαν άκαρπες. Εάν κάποιος από εσάς μπορεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια θα προσφέρει ένα σημαντικό δώρο ζωής στη μικρή Χρυσοβαλάντη

Έχει ανοιχτεί λίστα αιμοδοσίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (υπεύθυνη κα Νομικού).


Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κέντρο αιμοδοσίας: 213-2088000
Υπηρεσίες αιμοδοσίας: 210-7719008
Σε κάθε περίπτωση ζητάτε να επικοινωνήσετε με την κα Νομικού δίνοντας τα παραπάνω στοιχεία.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar από το Mediterranean College υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού»



Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή φοιτητών, γονέων, καθηγητών, διοικητικού προσωπικού και φίλων του Mediterranean College, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενεργός υποστήριξη του σημαντικού έργου και των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».  Για μια ακόμη φορά το Mediterranean College μετέφερε το δικό του μήνυμα ελπίδας, χαρίζοντας το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές εκατοντάδων παιδιών.
Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899653, www.medcollege.edu.gr



To Mediterranean College στα Social Media:


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου «Η Συμβολή της Ψυχολογίας στην Παιδαγωγική Επιστήμης: Νέες Τάσεις & Εξελίξεις»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών ΑΕΙ, Κολλεγίων, Ψυχολόγων, Νηπιαγωγών και Δασκάλων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου, που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, με θέμα «Η Συμβολή της Ψυχολογίας στην Παιδαγωγική Επιστήμη: Νέες τάσεις και Εξελίξεις».
Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο Ξενοδοχείο Τιτάνια και ολοκληρώθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης με βιωματικά εργαστήρια και  επιστημονικές ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Lecture Hall του Mediterranean College.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου περιελάμβαναν τα εξής: Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Εννοιολογικές, Ιδεολογικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις, Ποιοτική Διδασκαλία, Οι Μαθησιακές Δυσκολίες ως θέμα πρόκλησης για τον παιδαγωγό, Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών , «Το δύσκολο παιδί», Ιστορία Εκπαίδευσης: παρόν, παρελθόν & μέλλον, Συμβουλευτική Υποστήριξη Γονέων, Νέες Τεχνολογίες & Εκπαίδευση.
Προσκεκλημένοι Εισηγητές ήταν μεταξύ άλλων οι: Δρ. Παπαδάτος Ιωάννης, Καθηγητής Ψυχιατρικής, ΠΤΔΕ, πρώην Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Ψυχοφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Δρ Χρυσαφίδης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΤΕΑΠΗ, πρώην Πρόεδρος Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 
Δρ. Χιονίδου Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η κα Κολώνια Δήμητρα, MSc Κλινικής & Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Επίτιμο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.
Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα,  τηλ.: 210 8899600,  www.medcollege.edu.gr .


To Mediterranean College στα Social Media: