Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σεμινάριο Μακέτας από τη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College



«Δώσε στο έργο σου μορφή – από το 2D στο 3D»


Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, διοργανώνει σεμινάριο Μακέτας με τίτλο «Δώσε στο έργο σου μορφή – από το 2D στο 3D». Δεδομένου ότι η μακέτα λειτουργεί σαν «επικοινωνιακό εργαλείο» που βοηθά στην κατανόηση ακόμα και της πιο πολύπλοκης και φιλόδοξης μελέτης,  το διαφορετικό αυτό σεμινάριο, υπό τη μορφή παιχνιδιού, έχει σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες  τις βασικές γνώσεις για τη μακέτα, τους τρόπους και τα υλικά κατασκευής και επιπλέον τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τη δυνατότητα της αναπαράστασης του  χώρου στις τρεις διαστάσεις του. Η κλίμακα, η επιλογή και επεξεργασία των υλικών και η συναρμολόγηση, είναι τα τρία στάδια που θα οδηγήσουν όλους τους συμμετέχοντες σε αποτελέσματα που θα τους εκπλήξουν!

ΕΡΕΥΝΑ: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»



Έρευνα για το ρόλο της γυναίκας  στη διαμόρφωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς στα ελληνικά  νοικοκυριά εν όψει της κρίσης


Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, για το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς στο ελληνικό νοικοκυριό κάτω από τις επιδράσεις της κρίσης. Σκοπός της έρευνας ήταν να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την καταναλωτική συμπεριφορά των γυναικών εν όψει της κρίσης, να ανιχνεύσει παράγοντες που επιδρούν στην καταναλωτική τους συμπεριφορά και να προσδιορίσει το ρόλο τους στη διαμόρφωση καταναλωτικής κουλτούρας, μέσα στην οικογένεια. Μέσα από τα ευρήματα της έρευνας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η δυναμική εικόνα της σύγχρονης ελληνίδας και αναδεικνύεται ο ρόλος της στη διαμόρφωση καταναλωτικής συμπεριφοράς εντός της οικογένειας.

Ταυτότητα της Έρευνας:

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Διάλεξη «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις»




H Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College με γνώμονα την διαρκή ενημέρωση των φοιτητών της και την επαγγελματική τους ανάπτυξη, με τη συνδρομή έγκριτων, ειδικών και καταξιωμένων εισηγητών, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Assistant Professor at University of the Aegean, Head eBusiness &eGovernment at National Technical University of Athens – DSSL και ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CEng, CPMM Security Solutions Product Manager, INTRACOM TELECOM.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει στους φοιτητές μας  τις βασικές τεχνολογικές τάσεις, την ασφάλεια στο Cloud, την έρευνα και τα  επόμενα βήματα. Οι φοιτητές της Σχολής Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τα βασικά θέματα του «υπολογιστικού σύννεφου», τους ορισμούς, τις τυπικές αρχιτεκτονικές, και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης διευκρινίστηκαν θέματα που σχετίζονται με ζητήματα διαλειτουργικότητας,  συμβάσεων και ποιότητας υπηρεσιών.

Την εκδήλωση  προλόγισε ο καθηγητής της σχολής Πληροφορικής κ. Σταύρος Καμμάς.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, φοιτητές της σχολής Πληροφορικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της ΑΣΟΕΕ, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής των ΤΕΙ.


Το Mediiterranean College στο web και στα Social Media:



Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr



Ο Σταμάτης Μαλέλης στο Mediterranean College




To Mediterranean College, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση  και επιμόρφωση των φοιτητών του στα προγράμματα Executive Diploma in Journalism & Management και Executive Diploma in Sports Journalism & Management , πραγματοποίησε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Τηλεόραση Σήμερα – Η επίδραση των Social Media στη διαμόρφωση κοινής γνώμης», με κεντρικό ομιλητή τον κο  Σταμάτη Μαλέλη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κος Μαλέλης,  αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τηλεόρασης, σκιαγραφώντας το ρόλο της εν μέσω πολιτικής και μιντιακής κρίσης, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών στη συζήτηση που ακολούθησε.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με τη ζεστή φωνή της Γιώτα Τσιμπρικίδου στο Mediterranean College



Οι φοιτητές του Business School του Κολεγίου μας, είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά  την καταξιωμένη και αγαπημένη τους ραδιοφωνική παραγωγό στο Δρόμο 89,8, Γιώτα Τσιμπρικίδου, για να μοιραστούν τις απόψεις της και τη μεγάλη της εμπειρία στο ραδιόφωνο.  Η Γιώτα Τσιμπρικίδου, σε ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον σεμινάριο για τη σωστή χρήση του ραδιοφωνικού λόγου, αναφέρθηκε διεξοδικά στο σωστό ραδιοφωνικό λόγο, τις ιδιαιτερότητές του ραδιοφώνου, την αξιοποίηση των φωνητικών ικανοτήτων του παραγωγού και τις εφαρμογές του ραδιοφωνικού λόγου στο μουσικό ή ενημερωτικό ραδιόφωνο, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τις  ειδήσεις, τις χορηγίες, τη διαφήμιση κ.α.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Mediterranean College |Πασχαλινό Bazaar από το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών



Το Πάσχα πλησιάζει και οι φοιτήτριες του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Κολεγίου μας με ανοιξιάτικη διάθεση ξεκίνησαν τη φιλανθρωπική τους δραστηριότητα, σε συνεργασία με τη  Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», προς ενίσχυση των σκοπών της.
Η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που λειτουργεί ήδη από το 1971 και φιλοξενεί παιδιά που για κοινωνικούς κυρίως λόγους στερούνται τους γονείς τους μεριμνώντας για την ομαλή ανάπτυξη και μόρφωση τους. Σήμερα η Χριστιανική Στέγη «Αγία Άννα», φιλοξενεί παιδιά με τη βοήθεια τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εθελοντών.