Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εβδομάδα ανοιχτών εκδηλώσεων για τα Media στο Mediterranean College




Ένα απόλυτα καινοτόμο και εξειδικευμένο σεμινάριο για τη σωστή χρήση του ραδιοφωνικού λόγου και μια ενδιαφέρουσα ανοιχτή διάλεξη για την επίδραση των Social Media στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, είναι η αφορμή για την συνάντηση φοιτητών ΑΕΙ/ΤΕΙ/ Κολλεγίων από το χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των ΜΜΕ, επαγγελματιών, επικοινωνιολόγων και Δημοσιογράφων, στο Lecture Hall του Mediterranean College.

Πρόκειται για τη διοργάνωση δυο ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Education Festival 2012», από  το Business School του Mediterranean College και τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.       
                                                                                                                   
Πιο αναλυτικά:  α) «Ο σωστός Ραδιοφωνικός Λόγος – Στοιχεία Ορθοφωνίας- Αγωγή Λόγου», Τετάρτη 4 Απριλίου, ώρα 18:00  και β) «Η επίδραση των Social Media στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης»,  Πέμπτη 5 Απριλίου, ώρα 18:00, που θα πραγματοποιηθούν στο Lecture Hall του Mediterranean College (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα).

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα: «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις»



Με την επιστημονική συνδρομή έγκριτων, ειδικών και καταξιωμένων εισηγητών, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών μας στις σύγχρονες τάσεις, η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, ώρα 18:30  στο Lecture Hall του Κολεγίου, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις».

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Assistant Professor at University of the Aegean, Head eBusiness &eGovernment at National Technical University of Athens – DSSL και ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CEng, CPMM Security Solutions Product Manager, INTRACOM TELECOM.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αλλάζουμε το αστικό περιβάλλον, Υποστηρίζουμε το «Grava Project».



Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, για πρώτη φορά στην Ελλάδα συσχετίζει την Εκπαίδευση με το αστικό περιβάλλον, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας στο «Grava Project», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Education Festival 2012», με τη συνεργασία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.
Μαζί με εκατοντάδες άλλους εθελοντές σπουδαστές του  Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, συμμετέχουν σε ένα νεανικό καλλιτεχνικό διάλογο, μια ολιστική παρέμβαση  και άλλες δράσεις,  αλλάζοντας το αστικό τοπίο της πόλης μας.

To School of Computing στηρίζει το Education Festival 2012




Με την υποστήριξη του School of Computing και τη συμμετοχή των φοιτητών μας, από τα  προγράμματα Computing και Computer Networks, πραγματοποιείται η τέταρτη εβδομάδα του Education Festival 2012, κάνοντας focus στην επιστήμη της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Μια μοναδική προσφορά και μια ακόμη  εξαιρετική ευκαιρία που το Mediterranean College προσφέρει στους φοιτητές του αλλά και στους φίλους τους που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους δωρεάν σε καίρια θέματα που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Mediterranean College |Σταθερή αξία οι σπουδές στην Ψυχολογία



H Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επιστημών, μεταφέροντας από το 1977 τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα από τα πλέον περιζήτητα τμήματα της σχολής, είναι το Tμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College, που οδηγεί στην απόκτηση πανεπιστημιακού πτυχίου με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το University of Derby. Τo Mediterranean College για το ακαδημαϊκό έτος 2012- 2013, έχει προκηρύξει την πλήρωση νέων θέσεων για το παραπάνω πρόγραμμα, που απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείων καθώς και  σε φοιτητές συναφών σχολών  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα: CRM - Διαχείριση πελατών με τη χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων




Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College,  διοργανώνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, ώρα 10.00 – 16.00 (Lecture Hall & lab 2,) εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα
CRM: Διαχείριση πελατών με τη χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Ανδρέας Γαλανής, BSc, MBA, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Microsoft CRM Application Professional Accredited.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι έξι ώρες και οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν τα εξής: Βασικές αρχές διαχείρισης πελατών, Εταιρικά δεδομένα, Η λειτουργικότητα των συστημάτων CRM, Η διαδικασία υλοποίησης και εγκατάστασης συστημάτων CRM, Επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence), Διοίκηση πωλήσεων μέσω CRM: lead management, quotes, competitors, sales productivity κ.α., Διοίκηση μάρκετινγκ μέσω CRM: marketing automation, marketing campaigns, κ.α., Υποστήριξη πελατών μέσω CRM: contract management, case management, service queues, κ.α.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, επαγγελματίες και  στελέχη επιχειρήσεων.  Η αξία συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 50€ για φοιτητές και απόφοιτους του Mediterranean College, 70€ για εξωτερικούς φοιτητές, και 90€ για επαγγελματίες. Περιλαμβάνεται: Φάκελος, εκπαιδευτικό υλικό & Coffee break. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 22 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πληροφορίες - Εγγραφές: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, αρμόδια κα Κέλλυ Αδάμη, 210-8899658, kadami@medcollege.edu.gr, www.medcollege.edu.gr


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα την Παιδική Βία και Εγκληματικότητα στον ΙΑΝΟ



Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη που διοργάνωσε η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College στον ΙΑΝΟ, με θέμα Παιδική Βία & Εγκληματικότητα.
Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Τζένυ Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος- Ψυχαναλύτρια, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοψυχιάτρων.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Λαμπερή Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα



Σε πανηγυρική και ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Badminton η Τελετή Αποφοίτησης της Τάξης του 2011 του Mediterranean College, του κορυφαίου Κολεγίου στο χώρο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Περισσότεροι  από  δύο χιλιάδες προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στο Θέατρο Badminton, σε μια λαμπερή και ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα, όπου οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους Master, Bachelor, Higher National Diploma και Executive Diploma, σύμφωνα με το τελετουργικό των Βρετανικών Πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών φορέων. Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αποφοίτησης του Mediterranean College, που συνέπεσε με τον εορτασμό των τριάντα πέντε χρόνων λειτουργίας του Κολεγίου. Όπως κάθε χρόνο, βραβεύτηκαν και παρέλαβαν τις υποτροφίες τους φοιτητές και απόφοιτοι του Mediterranean College που διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, καθώς και τις επιδόσεις τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις απονεμήθηκαν, επίσης, στους Καθηγητές του Mediterranean College.

ΕΡΕΥΝΑ: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ»

13/03/2012
Έρευνα για την Προστασία του Καταναλωτή στην Ελλάδα
Πολλά, ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα σημαντικά, είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν, από μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Κέντρου Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College, για την προστασία των καταναλωτών στην Ελλάδα.

Ταυτότητα της Έρευνας:

Η έρευνα διενεργήθηκε από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας) του Mediterranean College, με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Έναρξη του νέου προγράμματος Business Media: «Speed Media Executive Seminar»

Innovative Communication Courses that add Value to your Career


Το Business School του Mediterranean College, σε αποκλειστική  συνεργασία με την καταξιωμένη σχολή τηλεόρασης NEW MEDIA STUDIES του Ομίλου STAR προσφέρουν μοναδικά την ευκαιρία σε φοιτητές και αποφοίτους σχολών διοίκησης επιχειρήσεων, marketing, επικοινωνίας και ΜΜΕ, να γνωρίσουν από κοντά το χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του internet & των social media  και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με το πρόγραμμα  Speed Media Executive Seminar.
Το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στο είδος του αφού συνδυάζει εξειδικευμένες γνώσεις και  από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου  σε απόλυτα εξειδικευμένους και σημαντικούς τομείς και θέματα.

Το Πρόγραμμα Μαθημάτων περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
·         Media Management : Αρχές ΜΜΕ (TV,Radio, Internet).
·         Social Media: Social Media Strategy, Social Media Rules, Social Media Copy writing, Inside Facebook, LinkedIn, Social Media Promotion.
·         Media Metrics: TV, Radio, Internet, κ.α.
·         Τηλεόραση: Τηλεοπτική επικοινωνία, Ανάπτυξη «τηλεοπτικού λόγου» σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, Ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές/ τοποθέτηση σε σχέση με τον τηλεοπτικό χρόνο, Τηλεοπτική ενδυματολογία (styling), make up, Αρχές τηλεσκηνοθεσίας, τοποθέτηση on camera, πρακτικές εφαρμογές.
·         Ραδιόφωνο: Ραδιοφωνική παρουσία σε εκπομπές, ζωντανή ή τηλεφωνική, Ραδιοφωνικός λόγος, κ.α.
·         Πρακτική Εξάσκηση:  Παρουσίαση σε  εικονικό δελτίο  ειδήσεων 5 λεπτών,  Fbox 1 Δημιουργία σελίδας στο Facebook, κ.λ.π.
Η διάρκεια του προγράμματος περιλαμβάνει 32 διδακτικές ώρες και 20 ώρες πρακτικής εξάσκησης. Η έναρξη του προγράμματος έχει προγραμματιστεί στις 17 Μαρτίου 2012, ώρα 12:00-16:00. Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει στις εγκαταστάσεις  του Star Channel, σε τέσσερα Σαββατοκύριακα (4 ώρες ανά ημέρα).
Ημερομηνίες διεξαγωγής:  17 & 18/32012, 31/3 & 1/4/2012, 7 & 8/4/2012, 21 & 22/4/2012.
Η αξία του προγράμματος είναι 700€. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Info: Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, επικοινωνήστε με το Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, e-mail: admission@medcollege.edu.gr  , www.medcollege.edu.gr,




Mediterranean College | Διοργάνωση επιμορφωτικής εκδήλωσης με θέμα Παιδική Βία και Εγκληματικότητα

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College και ο IANOS, διοργανώνoυν Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα Παιδική Βία & Εγκληματικότητα, την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, ώρα 17.00-19.00, στο Cafe του  ΙΑΝΟΥ, Σταδίου 24, Αθήνα.
Εισηγήτρια είναι η Δρ Τζένυ Σουμάκη , Παιδοψυχίατρος- Ψυχαναλύτρια, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοψυχιάτρων. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας, Ιατρούς, γονείς & εφήβους. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα  δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Είσοδος Ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, μπορείτε να απευθύνεστε στο Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ. 210 8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr, www.medcollege.edu.gr

To Mediterranean College στα Social Media:

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα: CRM - Διαχείριση πελατών με τη χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College,  διοργανώνει  το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, ώρα 10.00 – 16.00 (Lecture Hall & lab 2,) εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα
CRM: Διαχείριση πελατών με τη χρήση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Ανδρέας Γαλανής, BSc, MBA, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Microsoft CRM Application Professional Accredited.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι έξι ώρες και οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν τα εξής: Βασικές αρχές διαχείρισης πελατών, Εταιρικά δεδομένα, Η λειτουργικότητα των συστημάτων CRM, Η διαδικασία υλοποίησης και εγκατάστασης συστημάτων CRM, Επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence), Διοίκηση πωλήσεων μέσω CRM: lead management, quotes, competitors, sales productivity κ.α., Διοίκηση μάρκετινγκ μέσω CRM: marketing automation, marketing campaigns, κ.α., Υποστήριξη πελατών μέσω CRM: contract management, case management, service queues, κ.α.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, επαγγελματίες και  στελέχη επιχειρήσεων.  Η αξία συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 50€ για φοιτητές και απόφοιτους του Mediterranean College, 70€ για εξωτερικούς φοιτητές, και 90€ για επαγγελματίες. Περιλαμβάνεται: Φάκελος, εκπαιδευτικό υλικό & Coffee break. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 22 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Πληροφορίες - Εγγραφές: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, αρμόδια κα Κέλλυ Αδάμη, 210-8899658, kadami@medcollege.edu.gr, www.medcollege.edu.gr