Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τα “Megatrends" της επόμενης δεκαετίας. Η καθοριστική δύναμη για την επικοινωνία και τις επιχειρήσεις.



Άρθρο
του Βασίλη Γαλάνη (*)

Μια νέα «Λευκή Βίβλος» διαμορφώνεται μεταξύ «Brand» και Καταναλωτή. Η διαφήμιση και το life style, έτσι όπως τα αντιλαμβανόμασταν έως σήμερα, δεν είναι πλέον αρκετά και θα αποτελούν από μόνα τους, την υπαγόρευση ενός μονόλογου.

Κυρίαρχη τάση για την επόμενη δεκαετία, θα αναδειχθεί η ανάγκη των ανθρώπων, να ελέγξουν, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν την πρωτοβουλία.
Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει, με διαρκείς κινδύνους και έντονες δημογραφικές αλλαγές, οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο στη ζωή τους.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το Mediterranean College καλωσορίζει το 2012, με ειδικές επιδοτήσεις και χρηματοδότηση διδάκτρων

  
Επιδοτήσεις Διδάκτρων   &  Δυνατότητα Χρηματοδότησης μέσω ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ (0,45%)

Το Mediterranean College, καλωσορίζει το νέο έτος 2012 με ειδικές επιδοτήσεις  διδάκτρων που αγγίζουν το 25% και νέες δυνατότητες χρηματοδότησης, εν όψει της νέας περιόδου εγγραφών για τα τμήματα Φεβρουαρίου 2012. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και τα προσφερόμενα προγράμματα του Mediterranean College για την τρέχουσα περίοδο, είναι: 

Πόσο εξαρτημένοι είναι τα παιδιά και οι έφηβοι από την μικρή οθόνη;

Παιδιά και Έφηβοι. Μια σχέση εξάρτησης με την TV.


Μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Mediterranean College, έρχεται να φωτίσει τις πτυχές αυτής της σχέσης, τις επιπτώσεις της και να δώσει απαντήσεις για τον ορισμό αυτής της σχέσης  παιδιών και εφήβων με την τηλεόραση.

Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις της Κρίσης


Άρθρο της
Δρ. Πηνελόπη Λουκά*


«Όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά κοστίζει η συνεχομένη οικονομική ύφεση στην χώρα μας, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας κατευθύνονται στο ντιβάνι του ψυχολόγου.
Πως ξεπερνάμε την κρίση πανικού και γενικότερα, όλες τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κρίσης
Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης μπορεί να χωριστούν σε δυο επίπεδα
: μακρο-κοινωνικά, που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας, και μικρο-κοινωνικά, που αφορούν τον πολίτη. Τα πρώτα σημάδια του ψυχολογικού αντίκτυπου της ύφεσης για πολλούς έχουν ήδη γίνει εμφανή.

Θετική κατανάλωση. Η στιγμή της αλήθειας για brands και επιχειρήσεις


Άρθρο
του Βασίλη Γαλάνη (*)

«Κρατείστε τις υποσχέσεις σας. Χτίστε μια ουσιαστική σχέση με τον καταναλωτή, που αξιολογεί πλέον «τι αγοράζει» και  από ποιόν αγοράζει».

Η σύγχρονη Κατανάλωση: Shopping Therapy or poison?

Shopping Therapy or poison? Μια νέα εξίσωση που προσπαθεί να λύσει ο σύγχρονος καταναλωτής υπό την επίδραση της «Θετικής Κατανάλωσης».
Για τον σύγχρονο καταναλωτή  η απομάκρυνση από  την κατανάλωση, δεν είναι βιώσιμη επιλογή,  εφόσον αυτό θα οδηγούσε την παγκόσμια οικονομία σε μια επίπονη  κατάσταση. Ωστόσο ο σύγχρονος καταναλωτής γνωρίζει ότι είναι εφικτό  να αλλάξει ως προς το «τι αγοράζει», «πώς αγοράζει» και «από ποιόν αγοράζει». Για το σύγχρονο καταναλωτή η  κατανάλωση αποτελεί κατά ένα τρόπο, δηλητήριο αλλά και θεραπεία ταυτόχρονα,  για την οικονομία και την κοινωνία. Κατά ένα τρόπο είναι δυνατό να αμφισβητεί την κατανάλωση, όμως γνωρίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που καταναλώνει, στηρίζουν τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας μακροπρόθεσμα.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Mediterranean College| Απόκτησε την κορυφαία πιστοποίηση στα δίκτυα σε μια από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Cisco της Ελλάδος

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με την  υποστήριξη της  Cisco Networking Academy του Mediterranean College


Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, σου προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να πιστοποιηθείς στα δίκτυα (ενσύρματα και ασύρματα) με το Cisco Networking Academy Program (CNAP) στην  Cisco Networking Academy  του Mediterranean CollegeΤο Cisco Networking Academy είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προωθεί τη γνώση σε Τεχνολογίες Δικτύωσης και Επικοινωνιών διεθνώς, εφαρμόζοντας μοντέλο εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (e-learning) στο οποίο όλοι οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση στην ίδια, υψηλής ποιότητας διδακτέα ύλη, εργαστήρια και εργασίες.