Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Λαμπερή Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα



Σε πανηγυρική και ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Badminton η Τελετή Αποφοίτησης της Τάξης του 2011 του Mediterranean College, του κορυφαίου Κολεγίου στο χώρο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Περισσότεροι  από  δύο χιλιάδες προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν στο Θέατρο Badminton, σε μια λαμπερή και ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα, όπου οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους Master, Bachelor, Higher National Diploma και Executive Diploma, σύμφωνα με το τελετουργικό των Βρετανικών Πανεπιστημίων και των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών φορέων. Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αποφοίτησης του Mediterranean College, που συνέπεσε με τον εορτασμό των τριάντα πέντε χρόνων λειτουργίας του Κολεγίου. Όπως κάθε χρόνο, βραβεύτηκαν και παρέλαβαν τις υποτροφίες τους φοιτητές και απόφοιτοι του Mediterranean College που διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, καθώς και τις επιδόσεις τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις απονεμήθηκαν, επίσης, στους Καθηγητές του Mediterranean College.


Την έναρξη της τελετής, πραγματοποίησε ο Δρ. Γεώργιος Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College. Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Mediterranean College, κος Σοφοκλής Ξυνής, ο κος Χάρης Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού  Επιμελητηρίου, η Dr. Jenny Naish, Assistant Dean, Business School του Teesside University, καθώς και ο κος Σταμάτης Μαλέλης, Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star Channel, ο οποίος και κήρυξε την επίσημη έναρξη του «Education Festival 2012».

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Γεώργιος Κασιμάτης, ήταν ο Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης, ο οποίος με το συμπυκνωμένο και πλούσιο σε νοήματα λόγο του απευθύνθηκε στους αποφοίτους του Mediterranean College, υπογραμμίζοντας τις αρετές και τις αξίες της Παιδείας, της γνώσης και της συνεισφοράς τους στην κοινωνία ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.
Κατά το χαιρετισμό του προς τους αποφοίτους ο Δρ. Νικόλαος Μαρκάτος, πρώην Πρύτανης ΕΜΠ και Πρόεδρος του ΚΕΤΑΚ, ανέδειξε την αξία της επιχειρηματικότητας προς τους αποφοίτους του Mediterranean College, προτρέποντάς τους να κατακτήσουν το σεβασμό του περιβάλλοντός τους μέσα από την ποιότητα της εργασίας τους και το ήθος τους. Παράλληλα, ο κος Μαρκάτος ανακοίνωσε τους στόχους του ΚΕΤΑΚ, Κέντρου Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College.

Στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του Δρ. Νικόλαου Λυγερού για τη συνεισφορά του στην Τέχνη και στην Επιστήμη. Ακαδημαϊκές  Υποτροφίες απένειμε τιμητικά ο Πρόεδρος του Mediterranean College, κος Σοφοκλής Ξυνής, στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Πόλο.

Εκτός των μελών της διοίκησης, του διδακτικού προσωπικού, των γονέων και των φίλων των αποφοίτων, την τελετή αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και πιο συγκεκριμένα ο κος Λουκάς Αποστολίδης, ο κος  Άδωνις Γεωργιάδης, ο κος Θόδωρος Κασσίμης, ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, η κα Κατερίνα Παπακώστα, ο κος Άρης Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο κος Πέτρος Γαλακτόπουλος, Έλληνας πρωταθλητής, Ολυμπιονίκης, Προπονητής,  και ο κος Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης.  

Ένα από τα highlights της πανηγυρικής αυτής τελετής ήταν η συνοδεία της τελετής από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, μουσικά δρώμενα με πιάνο και τσέλο από το Ωδείο Αθηνών, πλήθος οπτικών και ηχητικών εφέ, καθώς και εντυπωσιακά video presentations με την ιστορική αναδρομή στα τριάντα πέντε χρόνων λειτουργίας του Mediterranean College και των επιτευγμάτων του στη μακρόχρονη και καταξιωμένη πορεία του.

Μετά την τελετή αποφοίτησης, ακολούθησε δεξίωση στο ClubRestaurant Baraonda Athens, όπου το Alumni Association πραγματοποίησε After Graduation Party για τους απόφοιτους του Mediterranean College, ενώ όλη η ομάδα διοργάνωσης της αποφοίτησης τούς ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Για τριάντα πέντε χρόνια το Mediterranean College ηγείται στον τομέα της μεταλυκειακής εκπαίδευσης με την παροχή κορυφαίων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων, της πληροφορικής, της μηχανικής και των κατασκευών, καθώς και των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, σε συνεργασία με το University of Derby, διαθέτοντας εκατοντάδες φοιτητές και ένα δυναμικό χιλιάδων επιτυχημένων αποφοίτων.    


Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr