Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Επαγγελματικό workshop με θέμα «Η δύναμη της συμπεριφοράς»

Το Business School του Mediterranean College, οργανώνει  workshop με θέμα: «Η δύναμη της συμπεριφοράς», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 10:00-16:00 στο Hotel TITANIA (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξειδικευμένο αυτό workshop οργανώνεται και προσφέρεται από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College, με σκοπό να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες επικοινωνιακές δεξιότητες, ώστε να καταστούν ικανοί να  αντιμετωπίζουν στο εξής με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις απαιτήσεις του σύγχρονου διοικητικού έργου.

Εισηγητής είναι ο Δρ. Αντώνιος Κατσαλής, o οποίος με τα τριάντα και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική επιχείρηση, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών με βασικό στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Η διάρκειά του workshop είναι έξι ώρες και οι θεματικές ενότητες  του βιωματικού αυτού σεμιναρίου συνδυάζουν θεωρητική εκπαίδευση, εργαστήρια και master classes στα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Συναισθηματική Νοημοσύνη, Επικοινωνία, Διαχείριση Συγκρούσεων, Ομαδική Εργασία και βιωματικό εργαστήριο επάνω στη συμπεριφορική διάσταση του διοικητικού έργου με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών εργαλείων (τεστ).

Το παραπάνω βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Κολεγίου καθώς και σε  αποφοίτους του, σε στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σε φοιτητές  και αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών έχει καθορισθεί στα είκοσι πέντε άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η αξία συμμετοχής για φοιτητές και αποφοίτους του Κολεγίου είναι 50€,  για φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ/και άλλων Κολεγίων 70€  και για επαγγελματίες / στελέχη 100€ .
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.
Πληροφορίες – Εγγραφές: Κα Κέλλυ Αδάμη, Administration Office, τηλ. 210 8899 658,                 
e-mail: kadami@medcollege.edu.gr   , καθημερινά 11:00-19:00, (γραφείο 503).



Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Εφαρμογές του Συνθετικού Ψυχοθεραπευτικού Μοντέλου - Παραδείγματα στο Οικογενειακό πλαίσιο»

Family Skills Workshop από τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College,  διοργανώνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ώρα 17:30, Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα  «Εφαρμογές του Συνθετικού Ψυχοθεραπευτικού Μοντέλου - Παραδείγματα στο Οικογενειακό πλαίσιο».

Το περιεχόμενο του  Workshop περιλαμβάνει τα εξής:  α. Βασικές αρχές συνθετικού ψυχοθεραπευτικού μοντέλου, β. Παραδείγματα στο οικογενειακό πλαίσιο, γ. Πρακτική: Βιωματικές Ασκήσεις, δ. Συμπεράσματα:  Γνώση βασικών αρχών του συνθετικού μοντέλου,  Έμπρακτη εφαρμογή βασικών δεξιοτήτων.

Ομιλήτρια είναι η Κα Δήμητρα Κολώνια - Rossi, Κλινικός Ψυχολόγος (Integrative Psychotherapist). Η διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου είναι τρείς ώρες και θα διεξαχθεί στο Lecture Hall του Mediterranean College ( Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα -Στάση Αγγελοπούλου-, 6ος όροφος.)

Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές Ψυχολογίας του Mediterranean College (2ο έτος HND in Counselling and Psychology, 3ο έτος Bachelor Counselling Psychology, MSc Cognitive Behavioural Psychotherapy, ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy), φοιτητές Ψυχολογίας ΑΕΙ και Κολλεγίων, αποφοίτους / Επαγγελματίες Ψυχολόγους και Συμβούλους.

Η αξία συμμετοχής για φοιτητές του Κολεγίου είναι  20€, για εξωτερικούς φοιτητές 40€ και για αποφοίτους  Ψυχολογίας / Επαγγελματίες 80€.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι  30 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί  πιστοποιητικό  παρακολούθησης και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. 

Πληροφορίες – Εγγραφές: Κα Κέλλυ Αδάμη, Administration Office, τηλ. 210 8899 658,                  
e-mail: kadami@medcollege.edu.gr   , καθημερινά 11:00-19:00, (γραφείο 503).

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Mediterranean College|Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Recycling Projects

Mediterranean College|Διοργάνωση Ανοικτής Συζήτησης – Παρουσίασης με θέμα: «Mobile Computing: Δράσεις και Εργαλεία»

Mediterranean College |Διήμερο workshop κατασκευής εφαρμογών για Windows Phone 7

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Mediterranean College|Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Recycling Projects

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Recycling Projects», μια ανοικτή δράση για την ανακύκλωση που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους νέους σε θέματα ανακύκλωσης, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κατεύθυνση αυτή, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ηλικίας 17-22 ετών, με ατομικά έργα και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε κατασκευές και γενικότερα καλλιτεχνικές δημιουργίες  (2d ή 3d), που θα περιλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά. Η  διάρκεια του διαγωνισμού είναι  πέντε μήνες και τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μέχρι 30 Απριλίου 2012.  Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κατατεθούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή (φωτογραφία) και εν συνεχεία στη φυσική τους μορφή.  Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Lecture Hall του Mediterranean College. Τα έργα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή  και η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών,  θα πραγματοποιηθεί εντός  Ιουνίου του 2012.

Οι τρείς πρώτοι  νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες αξίας 9.000 € που  προσφέρει η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα  δοθούν τιμητικοί έπαινοι.

Η πρωτοβουλία του Mediterranean College, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολεγίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, ειδικευμένων φορέων, δήμων της χώρας και εκπαιδευτικών οργανισμών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και την ενημέρωσή τους για τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο του Κολεγίου στη διεύθυνση www.medcollege.edu.gr .
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779