Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Mediterranean College | The Power of Knowledge!

Η κορυφαία εμπειρία στη Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση

I. Καινοτόμα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Πληροφορική από το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby


Οι Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής του Mediterranean College,  προσφέρουν κορυφαία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Marketing, της Διαφήμισης και των Δικτύων Η/Υ, σε συνεργασία με το Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby.

Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι: 

α) MBA (ελληνόφωνο/αγγλόφωνο):
Ένα από τα λίγα MBA που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το CMI (Chartered Management Institute, UK), από το οποίο έχει πιστοποιηθεί. Οι απόφοιτοι αποκτούν το Level 7 Diploma in Strategic Leadership and Management του CMI και μπορούν να γίνουν CMI Chartered Managers κατόπιν αίτησης. Απευθύνεται και σε μη πτυχιούχους, με διοικητική εμπειρία.

β) Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (Master):
1) MSc Marketing, 2) MSc Marketing & Advertising, 3) MSc Management.
Τα παραπάνω μεταπτυχιακά προγράμματα είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες της αγοράς ώστε να εξασφαλίζουν άμεση απορρόφηση των απόφοιτων. Περιλαμβάνουν καινοτόμα μαθήματα όπως: Marketing Metrics, Brand Excellence, Service Ingenuity, Sustaining Customer Value και Managing the Dynamic Organisation.


γ) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολής Πληροφορικής (Master):
MSc Computer Networks. Το εργαστηριακό τμήμα του προγράμματος διεξάγεται σε προσομοιωτή δικτύου (network development suite) στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου και περιλαμβάνει καινοτόμα μαθήματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα. Απευθύνεται και σε μη πτυχιούχους, με εργασιακή εμπειρία στα δίκτυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College είναι Πιστοποιημένη Ακαδημία της Cisco.

Η γλώσσα διδασκαλίας για τα παραπάνω προγράμματα είναι Ελληνική ή Αγγλική, ενώ παρέχονται δυνατότητες ευέλικτης ή εξ αποστάσεως φοίτησης.


II. Δώδεκα Κορυφαία Μεταπτυχιακά Προγράμματα «Executive Diploma» αποκλειστικά από το  Mediterranean College


Μια ακόμη καινοτομία της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College στο χώρο της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στελεχών και της Δια Βίου Μάθησης,  αποτελούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Diploma, που προσφέρονται στην Ελλάδα και σε αποκλειστική συνεργασία με το London Centre of Management της Μ. Βρετανίας.

Προγράμματα, ευέλικτα, πρακτικά, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας που καθιστούν τους εκπαιδευόμενους περισσότερο ανταγωνιστικούς, «θωρακίζοντας» τις εμπειρικές τους γνώσεις με τις αναγκαίες θεωρητικές, εξελίσσοντας τις δεξιότητες τους και αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη σε τρέχοντα επιχειρηματικά θέματα.

Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι: 

1) Management, 2) Marketing, 3) Δημόσιες Σχέσεις, 4) Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων,
5) Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοίκηση, 6) Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα  & Διαχείριση Λογιστηρίου, 7) Shipping, 8)Logistics, 9) Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,
10) Διοίκηση Μονάδων Υγείας, 11) Δημοσιογραφία & Management/Αθλητική Δημοσιογραφία & Management, 12) Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι ένα ακαδημαϊκό έτος, η γλώσσα διδασκαλίας είναι Ελληνική ή Αγγλική, ενώ παρέχονται δυνατότητες ευέλικτης ή εξ αποστάσεως φοίτησης.
Τα Executive Diploma απευθύνονται σε :

α) Εργαζόμενους / στελέχη χωρίς πρώτο πτυχίο, με εργασιακή εμπειρία
β) Πτυχιούχους ΑΕΙ/ ΤΕΙ/ Κολεγίων ανεξαρτήτως ειδικότητας, που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα
γ) Απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχων ειδικοτήτων με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών
δ) Φοιτητές ΑΕΙ/ ΤΕΙ (3ου ή 4ου έτους) οικονομικών κατευθύνσεων 
ε) Ελεύθερους επαγγελματίες/ επιχειρηματίες 
στ) Υποψήφιους φοιτητές ΜΒΑ οι οποίοι δε διαθέτουν τα τυπικά προσόντα εισαγωγής τους στο πρόγραμμα («γεφυροποιό» πρόγραμμα - bridging course). 

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC
(British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.  Mediterranean College.  The Power of Knowledge.

Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη:  Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, νέα καινοτόμα προγράμματα Distance Learning

Πιστοποιημένα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εξειδίκευσης

Το Mediterranean College, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των φοιτητών που προέρχονται από την Περιφέρεια, ανακοινώνει την  έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα  που  προσφέρει το Κολέγιο με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως φοίτησης (distance learning), για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

Με τη μέθοδο Distance Learning προσφέρονται τα παρακάτω πιστοποιημένα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εξειδίκευσης:
1.Higher National DiplomaHND: α. Counselling and Psychology (Συμβουλευτική Ψυχολογία),  β. HND in Learning Difficulties (Μαθησιακές Δυσκολίες), γ.Professional Diploma in Speech Therapy  (Λογοθεραπεία).
Τα παραπάνω προγράμματα απευθύνονται σε Φοιτητές ή Πτυχιούχους ΑΕΙ / ΤΕΙ / Κολεγίων, απόφοιτους ΙΕΚ, εργαζόμενους και Ενήλικες που αποσκοπούν σε Προσωπική ή Επαγγελματική Ανάπτυξη και  Διεύρυνση. Περιλαμβάνουν Βιωματικά και Εργαστηριακά μαθήματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη συμβουλευτικών, ερευνητικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Είναι πιστοποιημένα από το Edexcel, με δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος ή συνέχισης για την απόκτηση Bachelor (εισαγωγή στο 2ο έτος). Η γλώσσα διδασκαλίας για τα παραπάνω προγράμματα είναι Ελληνική ή Αγγλική και το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει φοίτηση δύο φορές/μήνα.

2.Executive Diploma:  Management, Marketing,  Δημόσιες Σχέσεις, Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοίκηση, Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα  & Διαχείριση Λογιστηρίου, Shipping, Logistics, Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Δημοσιογραφία & Management,  Αθλητική Δημοσιογραφία & Management και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.
Οι φοιτητές που παρακολουθούν τα προγράμματα Executive Diploma με τη μέθοδο distance learning συνιστάται να έχουν φυσική παρουσία στα φροντιστηριακά μαθήματα (tutorials) που πραγματοποιούνται ένα Σάββατο κάθε μήνα (συνολικά 6 Σάββατα το έτος). Υποχρεωτική είναι μόνο η παρουσία τους στις τελικές εξετάσεις του εξαμήνου.                               Οι σημειώσεις των καθηγητών, λοιπό εκπαιδευτικό υλικό και ανακοινώσεις παρέχονται ηλεκτρονικά σε όλους τους φοιτητές μέσω on-line πλατφόρμας, ενώ οι distance learning φοιτητές έχουν τη συνεχή υποστήριξη του Ακαδημαϊκού Υπευθύνου του προγράμματός τους αλλά και του Συντονιστή του τμήματος (Executive Diplomas Coordinator).
Η διάρκεια των παραπάνω προγραμμάτων είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και η γλώσσα διδασκαλίας είναι Ελληνική ή Αγγλική.
Τα Executive Diploma απευθύνονται σε :
-Εργαζόμενους / στελέχη χωρίς πρώτο πτυχίο, με εργασιακή εμπειρία
-Πτυχιούχους ΑΕΙ/ ΤΕΙ/ Κολεγίων ανεξαρτήτως ειδικότητας, που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα
-Απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχων ειδικοτήτων με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών
-Φοιτητές ΑΕΙ/ ΤΕΙ (3ου ή 4ου έτους) οικονομικών κατευθύνσεων 
- Ελεύθερους επαγγελματίες/ επιχειρηματίες 
-Υποψήφιους φοιτητές ΜΒΑ οι οποίοι δε διαθέτουν τα τυπικά προσόντα εισαγωγής τους στο πρόγραμμα («γεφυροποιό» πρόγραμμα - bridging course).

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Το  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.

Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr


Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Δίκτυα (MSc Computer Networks)

Υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην Ελλάδα,  με το κύρος του University Of Derby και της  Σχολής Πληροφορικής  του Κολεγίου.



Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, σε συνεργασία με το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τo  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  MSc Computer Networks.
H Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Computing School του University of Derby, προσφέρει το παραπάνω μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, προσφέροντας  την πιο σύγχρονη γνώση σε θέματα Πληροφορικής και Δικτύων.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College κάνουν την πρακτική τους στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Κολεγίου, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα υλικά και λογισμικά, τα οποία προσομοιώνουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας του αυριανού στελέχους Πληροφορικής και Δικτύων. Το εργαστηριακό τμήμα του προγράμματος διεξάγεται σε προσομοιωτή δικτύου (network development suite) στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου και περιλαμβάνει καινοτόμα μαθήματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα, που προσφέρουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές πρακτική εμπειρία στη δικτύωση και στις τεχνολογικές εφαρμογές
Οι καθηγητές των προγραμμάτων είναι επιστήμονες που συνδυάζουν το άρτιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με εκτενή επαγγελματική εμπειρία, ώστε να μεταφέρουν στους φοιτητές τα ζητούμενα και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.
Το πρόγραμμα ΜSc Computer Networks παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να κατανοήσουν εις βάθος τις σύγχρονες θεωρίες στα δίκτυα. Οι γνώσεις και δεξιότητες στα δίκτυα υπολογιστών, στο internet και στις κινητές τηλεπικοινωνίες είναι περιζήτητες στην αγορά και προσφέρουν εξασφάλιση σταθερής εργασίας και ανοδικής καριέρας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει άρτιο θεωρητικό και ερευνητικό υπόβαθρο μεταπτυχιακού επιπέδου σε συνδυασμό με ενδελεχή πρακτική εμπειρία στο σχεδιασμό, στη διαχείριση και στην ανάπτυξη δικτύων, προδίδοντας πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης στους κατόχους του MSc Computer Networks..
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με προπτυχιακό τίτλο στην Πληροφορική κα σε μη πτυχιούχους, κατόχους πιστοποιητικών επαγγελματικής εξειδίκευσης  ή/και εργασιακής εμπειρίας στην Πληροφορική. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα MSc Computer Networks οι απόφοιτοι έχουν πολλαπλές προοπτικές απασχόλησης σε εταιρίες συμβούλων, στην παροχή in-house υποστήριξης και διαχείρισης δικτύων, ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Η Σχολή Πληροφορικής του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr


Το μοναδικό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία αποκλειστικά στο Mediterranean College

To καινοτόμο αυτό πρόγραμμα προσφέρεται και με τη μορφή του Distance Learning
για τους φοιτητές της Περιφέρειας

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, ανακοινώνει την έναρξη  υποβολής αιτήσεων  στο μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (HND in Counselling and Psychology), που προσφέρει σε αποκλειστική συνεργασία με τον  αναγνωρισμένο διεθνώς Βρετανικό Εκπαιδευτικό φορέα Edexcel International.
Το HND in Counselling and Psychology είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Δεδομένου ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό και εργαστηριακό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συμβουλευτικών, ερευνητικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων.
Το πρόγραμμα, έχει διάρκεια δύο έτη και προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα κατά τη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time φοίτησης (δύο απογεύματα/εβδομάδα) ή distance-learning (δύο ημέρες/μήνα), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών που προέρχονται από την περιφέρεια.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην  αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.


Το HND in Counselling and Psychology απευθύνεται σε:  
-Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας
-Φοιτητές  Ψυχολογίας, Κοινωνικών επιστημών, Ανθρωπιστικών επιστημών
- Απόφοιτους Παιδαγωγικών σχολών Προσχολικής Αγωγής
-Απόφοιτους Σχολών επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας καθώς και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής υγείας
-Κοινωνικούς λειτουργούς και Εκπαιδευτικούς
-Σε επαγγελματίες  με μετεκπαίδευση στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία
-Στο ευρύτερο κοινό που αποσκοπεί στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και διεύρυνση
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες οδηγούνται στην απόκτηση του πτυχίου Higher National Diploma  (HND), Counselling and Psychology  από τον Edexcel International, UK.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).
Το Mediterranean College, από το 1997 προσφέρει στην Ελλάδα τα προγράμματα Higher National Diploma (HND), αποτελώντας σήμερα το μεγαλύτερο Πιστοποιημένο Κέντρο του Edexcel International στη χώρα μας, για την παροχή των προγραμμάτων HND. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Edexcel, έχει αξιολογήσει το Mediterranean College για την παροχή των προγραμμάτων HND με άριστα, όσον αφορά στο ακαδημαϊκό προσωπικό, στην υλικοτεχνική υποδομή, στη βιβλιοθήκη και στις εσωτερικές διαδικασίες του Κολεγίου.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Επιπλέον, το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC           ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση. 
Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του  Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College.  The Power of Knowledge.
Info: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr