Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ευαισθητοποίηση του Κολεγίου για τα Περιβαλλοντικά Ζητήματα

Ενημερωτική εκστρατεία με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί μπορούμε»


Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των νέων σε περιβαλλοντικά ζητήματα ανέλαβε το Mediterranean College στο πλαίσιο των προγραμμάτων E.K.E. που εφαρμόζει, εκφράζοντας  τις ανησυχίες  τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της  υγείας. Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η μείωση των υδάτινων πόρων και η απώλεια της βιοποικιλότητας, είναι σήμερα μερικά από τα περιβαλλοντικά ζητήματα που συνιστούν απειλή για το περιβάλλον, την υγεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και απαιτούν τη δέσμευση όλων. Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας το Mediterranean College, πραγματοποιεί μια πρωτότυπη ενημερωτική εκστρατεία, ενώ  προχωρά παράλληλα σε θεσμοθέτηση της «Πράσινης Εβδομάδας».
Όλοι μαζί μπορούμε, είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας που ανέλαβε το κολέγιο, με μια σειρά από δράσεις, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και παραγωγές αντίστοιχου υλικού επικοινωνίας (καταχωρήσεις, αφίσες, καρτολίνες, κ.α.), που θα «πρασινίσουν» τις εγκαταστάσεις του κολεγίου και των άλλων εκπαιδευτικών φορέων του ομίλου για μια ολόκληρη εβδομάδα, παράλληλα με επικοινωνιακές δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα από digital και social media. Για το Mediterranean College, η περιβαλλοντική αγωγή είναι αναπόσπαστο μέρος μιας αναβαθμισμένης παιδείας και η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να μετατρέψει την ανησυχία όλων των πολιτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα σε καθημερινό τρόπο ζωής που θα συμβάλλει  κατ’ επέκταση στην προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Πιστεύοντας στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, το Mediterranean College, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιχειρεί να εμπνεύσει στην κατεύθυνση αυτή τους νέους και τις νέες της χώρα μας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας προστασίας του περιβάλλοντος, το Mediterranean College, θεσμοθετεί την «Πράσινη Εβδομάδα», με στόχο την περεταίρω ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων. H πρωτοβουλία του κολεγίου τελεί υπό την Αιγίδα του Μεσογειακού Forum για την Υγεία και το Περιβάλλον. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΞΠΡΕΣ (www.express.gr ), η ΠΡΑΣΙΝΗ (www.prasini.gr ) και το www.dietup.gr 
Περισσότερες πληροφορίες:  Mediterranean College, www.medcollege.edu.gr

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έρευνα του Mediterranean College «Οικονομική Κρίση & Νεότητα»: Οι παραδοσιακές αξίες της εκπαίδευσης, ο τρόπος για τη διαχείριση της αβεβαιότητας.

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε  από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας )  του Mediterranean College.
Η  Έρευνα, σκιαγραφεί  τις επιλογές και τις προτεραιότητες των νέων κάτω από τις επιπτώσεις της Χρηματοπιστωτικής και Οικονομικής Κρίσης  και αποκαλύπτει τις επιδράσεις της  σε αξίες και συμπεριφορές.



Ταυτότητα της Έρευνας:

Αντικειμενικός σκοπός της έρευνας  ήταν να σκιαγραφήσει τις επιλογές και τις προτεραιότητες των νέων κάτω από τις επιπτώσεις  της Χρηματοπιστωτικής και Οικονομικής Κρίσης αλλά  και τις επιδράσεις της στις αξίες τους  και τις συμπεριφορές τους.
Η έρευνα  πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2011, με την επιστημονική συνδρομή του Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας )  του Mediterranean College και τη συμμετοχή φοιτητών των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής και Κοινωνικών Επιστημών του κολεγίου.
Το δείγμα της έρευνας περιελάμβανε 1.501 νέους ηλικίας 19-34 ετών, γυναίκες και άνδρες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα, στο σύνολό τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Τ.Ε.Ι., Α.Ε.Ι. και κολεγίων, εργαζόμενους σε ποσοστό 49,5%.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν αυτή των προσωπικών συνεντεύξεων μέσω δομημένου ερωτηματολογίου και της τηλεφωνικής συνέντευξης.


Κύρια Ευρήματα:

1.Πως βλέπετε την προσωπική σας κατάσταση για το επόμενο έτος;
1.1. Αρκετά Αισιόδοξα: 38%
1.2. Μάλλον Αβέβαιη: 42%
1.3  Αρκετά Απαισιόδοξα: 20%

2. Εκτιμάτε ότι κατά το επόμενο έτος το βιοτικό σας επίπεδο:
2.1. Θα βελτιωθεί: 16%
2.2. Θα παραμείνει σταθερό: 48%
2.3. Θα χειροτερέψει: 36%

3. Εκτιμάτε ότι η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση βοηθούν στο να απολαμβάνετε μεγαλύτερη αναγνώριση και διάκριση από τους γύρω σας;
Ναι: 57%
Όχι:  43%

4. Η  μεταπτυχιακή εκπαίδευση και η πιστοποίηση προσόντων βοηθούν στο να αισθάνεστε  πιο σίγουροι για το μέλλον;
Ναι: 63%
Όχι:  37%

5. Η εργασία για σας αντιπροσωπεύει:
5.1. Τον τρόπο για να κερδίζω τη ζωή μου και να επιβιώνω: 49%
5.2. Τον τρόπο για να βελτιώσω τη ζωή μου και το κοινωνικό μου status: 41%
5.3. Tον τρόπο για να αναπτύσσω την προσωπικότητά μου και τις δεξιότητές μου: 10%

(Απαντήσεις από όσους δήλωσαν εργαζόμενοι)

6.Θα θυσιάζατε  ελεύθερο χρόνο δεδομένης της συγκυρίας για να ανταποκριθείτε στις αυξημένες απαιτήσεις μιας θέσης εργασίας;
Ναι: 51%
Όχι:  49%

(Απαντήσεις από όσους δήλωσαν εργαζόμενοι)

7. Εάν αντιλαμβανόσασταν μια ευκαιρία, θα ιδρύατε μια δική σας επιχείρηση σήμερα δεδομένης της συγκυρίας;
Ναι: 31%
Όχι: 69%

8. Προσβλέπετε σε μια καλύτερη καριέρα στην Ελλάδα με άξονα την περεταίρω επαγγελματική σας εκπαίδευση σήμερα;
Ναι: 57%
Όχι: 43%

9. Θα αποτελούσε μια από τις επιλογές σας σήμερα η φοίτησή σας σε κάποιο μεταπτυχιακό ή μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Ναι: 73%
Όχι: 27%

10. Σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε κάποιο μεταπτυχιακό ή μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Ναι: 36%
Όχι:  64%

11. Πιστεύεται ότι η δια βίου εκπαίδευση και μάθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα για την προσωπική σας ανάπτυξη;
Ναι: 78%
Όχι: 22%

12. Είναι πιο σημαντικό για εσάς το να αισθάνεστε ασφαλής για τη θέση εργασίας που κατέχετε από τα χρήματα;
Ναι: 63%
Όχι:  37%

(Απαντήσεις από όσους δήλωσαν εργαζόμενοι)

13. Είστε ικανοποιημένος από το βιοτικό σας επίπεδο σήμερα;
Ναι: 50,5%
Όχι:  49, 5%

14. Οι κλασσικές αξίες της εκπαίδευσης είναι σημαντικές για εσάς σήμερα;
Ναι: 62%
Όχι: 38%

15. Θα αναθεωρούσατε τις αποφάσεις σας για σπουδές για να κατευθυνθείτε σε πιο «ασφαλείς» επιλογές σπουδών σε σχέση με το επάγγελμα;

Ναι: 49%
Όχι: 51%

Συμπεράσματα:

Οι νέοι αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον στη πλειοψηφία τους (42%), απαισιοδοξία σε ποσοστό 20% αλλά και αισιοδοξία σε ένα μεγάλο  ποσοστό της τάξης του (38%). Στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα παραμείνει σταθερό (48%) για τον επόμενο χρόνο, ότι θα χειροτερέψει σε ποσοστό (36%) και ότι θα βελτιωθεί (16%).
Στην πλειοψηφία τους (57%) εκτιμούν ότι η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση βοηθούν στο να απολαμβάνουν μεγαλύτερη αναγνώριση και διάκριση από τους γύρω τους.
Αντίστοιχα η μεγαλύτερη πλειοψηφία των νέων δείχνει να αναγνωρίζει τις αξίες της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και της πιστοποίησης, εφόσον σε ποσοστό (63%) εκτιμούν ότι τους προσφέρει τη δυνατότητα να αισθανθούν πιο σίγουροι για το μέλλον. Η εργασία για την πλειοψηφία των νέων (49%) αποτελεί τον τρόπο για να κερδίσουν τη ζωή τους και να επιβιώσουν, σε ποσοστό (41%) τον τρόπο να βελτιώσουν τη ζωή τους και το κοινωνικό τους status, ενώ για ένα ποσοστό (10%) τον τρόπο να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και τις δεξιότητές τους. Δεδομένης της συγκυρίας η πλειοψηφία των νέων (51%) δείχνει να είναι έτοιμη να θυσιάσει ελεύθερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εργασίας, ενώ  ποσοστό (31%) θα δημιουργούσε τη δική του επιχείρηση σήμερα εάν αντιλαμβανόταν μια επιχειρηματική ευκαιρία. Μια μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας προσβλέπει σε μια καλύτερη καριέρα στην Ελλάδα με άξονα την επαγγελματική εκπαίδευση (57%). Για την πλειοψηφία των πτυχιούχων  (73%) αποτελεί επιλογή σήμερα η φοίτησή τους σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Εξάλλου ένα μεγάλο ποσοστό (36%), των πτυχιούχων σκοπεύει να συμμετάσχει σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
Σε ποσοστό (78%) οι νέοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της δια βίου μάθησης. Οι εργαζόμενοι νέοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους σε ποσοστό (63%) ότι είναι πιο σημαντικό γι αυτούς να αισθάνονται ασφαλής στη θέση εργασίας τους σε σχέση με τα χρήματα.  Το (50,5%) των νέων δηλώνει ικανοποιημένο από το βιοτικό του επίπεδο και σε ποσοστό (62%), οι νέοι δείχνουν να αναγνωρίζουν τις κλασσικές αξίες της εκπαίδευσης.
Στο ερώτημα εάν θα αναθεωρούσαν τις αποφάσεις για σπουδές, ώστε να κατευθυνθούν σε πιο ασφαλείς επιλογές σε σχέση με την επαγγελματική αποκατάσταση, το (49%)  των νέων απαντά ναι.


Σχολιασμός της έρευνας από τον κ. Β.Γαλάνη,  Διευθυντή Επικοινωνίας του Mediterranean College.


Ρεαλιστές και αισιόδοξοι συνολικά αποκαλύπτονται για μια ακόμη φορά οι νέοι της χώρας μας, που δείχνουν να διαχειρίζονται την αβεβαιότητα με μια προσωπική διαχείριση των οικονομικών τους πόρων, αναζητώντας μέσα από τις αξίες της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης τον τρόπο να κερδίσουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν την προσωπική τους κατάσταση και να αναπτυχθούν σε ένα ασταθές οικονομικά περιβάλλον. Γενικότερα θα έλεγα ότι οι νέες και οι νέοι της χώρα μας, αντιλαμβάνονται την αξία της εκπαίδευσης ως μέσο διαχείρισης της αβεβαιότητας.
Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόοδος και η ευημερία των κοινωνιών και των οικονομιών σήμερα, δεν οφείλεται στους απαισιόδοξους, αντίθετα τη χρωστάμε στους αισιόδοξους και στους νέους.
Η επιστροφή των νέων στις αξίες της εκπαίδευσης και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, κατά την άποψή μου  αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης  και σηματοδοτούν την δια βίου μάθηση μεταξύ των υψηλών προτεραιοτήτων των νέων , της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Η χώρα μας συγκαταλέγεται τελευταία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. σε ότι αφορά το ποσοστό των εργαζομένων ενηλίκων που έχουν συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, και τα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση.

To Mediterranean College, αντιλαμβανόμενο το μεγάλο κενό, στο χώρο της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης, προσφέρει ισχυρά, καινοτόμα μεταπτυχιακά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης καθώς και πιστοποιημένους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών,  στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Πληροφορικής, της Μηχανικής, της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας, σε ευρύτερα γνωστικά πεδία. Αξίζει να σημειωθεί η καινοτομία υπό την παραπάνω οπτική στα προγράμματα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Λογοθεραπείας που προσφέρει η σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Part Time & Distance Learning Φοίτηση), καθώς και  τα προγράμματα Executive Diploma που προσφέρει η σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πρωτοβουλία του Mediterranean College, για δημόσια συζήτηση σ’ ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί την κοινωνική ατζέντα






Αποτελέσματα  επιστημονικής ημερίδας « Η Βία στην Οικογένεια»


Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνική ατζέντα, έθεσε η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College σε δημόσια συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με θέμα « Η Βία στην Οικογένεια», στη Στοά του Βιβλίου.
Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία των τμημάτων Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής του Mediterranean College και του τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ,   με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, εκπαιδευτικών, ανθρώπων της ενεργής πολιτικής δράσης, της κοινωνικής προσφοράς  και της ευαισθητοποίησης, εκατοντάδων φοιτητών του κολεγίου και άλλων πανεπιστημίων από το χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, των επιστημών της ψυχικής υγείας καθώς και Δημοσιογράφων.
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν  η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για ένα διογκούμενο φαινόμενο που πλήττει την ελληνική κοινωνία, εφόσον κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η ενημέρωση,  η ευαισθητοποίηση  και η καταγγελία φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, αποτελούν και μέτρο καταπολέμησης του φαινομένου.

Σοκ, αποτροπιασμός, σφίξιμο στο στομάχι… και μετά αδιαφορία ή σιωπή…, διαπίστωσε το σύνολο των συμμετεχόντων στις εργασίες της ημερίδας για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, που θίγει την αξιοπρέπεια, , τη σωματική ακεραιότητα και πολλές φορές απειλεί την ίδια τη ζωή, μετατρέποντας τη γαλήνη και την ασφάλεια της οικογένειας σε χώρο καταπίεσης και βίας, με θύματα τους πιο αδύνατους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία. Ένα διογκούμενο φαινόμενο που έχει φύλλο,  και τις περισσότερες φορές πλήττει τις γυναίκες και τα παιδιά, εμφανιζόμενο με όλες τις μορφές της ψυχικής, σωματικής, σεξουαλικής και οικονομικής βίας.
Οι εισηγητές, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, αναζητώντας τα αίτια της ενδοοικογενειακής βίας,  τόνισαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι η βία θρέφει την βία, μιας και τα άτομα που δέχονται τη βία μέσα στην οικογένειά τους, είναι πολύ πιθανό να την ασκήσουν στο μέλλον στη δική τους οικογένεια, κάτι που αποδεικνύεται και από σχετικές έρευνες.
Ως ιδιαίτερα σημαντικός αναδείχτηκε ο παιδαγωγικός ρόλος της μητέρας, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου, τόσο από ανθρωπιστικής πλευράς,  όσο και από το θεσμικό πλαίσιο, ενώ υπογραμμίστηκε ο ρόλος των αρμόδιων κοινωνικών φορέων καθώς και της Εκκλησίας, στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας, ο κος Ιωάννης Κούρος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος ΕΨΨΕΠ, Οικογ. Ψυχοθεραπευτής, Ψυχαναλυτής, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της ενδο-οικογενιακής βίας.  Η κα Χριστίνα Κουτελιέρη –Μαυράκη, Ψυχολόγος – Παιδαγωγός, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Μικρά Παιδιά – Μεγάλα Θύματα». Η κα Ειρήνη Δορκοφίκη, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Ξενώνα «Φροντίδα», πραγματοποίησε εισήγηση  με τίτλο «Κακοποίηση στην πράξη». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας, που μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία της.
Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βίας και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφέρθηκε η κα Μάντα Τσαγκιά  Παπαδάκου, Πρόεδρος – Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο.  Win Hellas Foundation.  Η κα Νίκη Μάντσιου, Υπεύθυνη οργάνωσης & προγράμματος της Μ.Κ.Ο.  Win Hellas Foundation, αναφέρθηκε στο θέμα  της αναγνώρισης μιας βίαιης σχέσης από την αρχή της, στο πλαίσιο των  συντροφικών σχέσεων.
Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε οπτικοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού «Η Μόνα σε καινούργιο σχολείο», σε αφήγηση της ιστορίας από την ηθοποιό,  Ευδοκία Στατήρη,  μια ιστορία για τη βία στο σχολείο γραμμένη και εικονογραφημένη από παιδία, με την υποστήριξη  συντελεστών της Ε.ΨΥ.ΠΕ.

Χαιρετισμό στις εργασίες της ημερίδας απηύθυναν  ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Προεδρεύων Μητρ. Συμβουλίου Ι.Α. Αθηνών, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, η κα Πέμυ Ζούνη, Βουλευτής – Ηθοποιός, η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κα Κατερίνα Παπακώστα και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, κος Σοφοκλής Ξυνής.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών έναρξης της ημερίδας, αναγνώσθηκε παράλληλα ο χαιρετισμός της Γενικής Γραμματέως Ισότητας κας Μαρίας Στρατηγάκη.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν  η Δημοσιογράφος κα Νέτη Φίλια.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Xinis Education Festival.
Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 88 99 600, e-mail: info@medcollege.edu.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα « Η Βία στην Οικογένεια»

Τα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών σπουδών του Mediterranean College και ο τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Μαίου, ώρα 10:00, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Βία στην Οικογένεια», στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Αθήνα), με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται περαιτέρω σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και σε φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας και παιδαγωγικής.

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών επιστημών του Mediterranean College, αντιλαμβανόμενη το άγχος και την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των  ειδικών επιστημόνων αλλά και των γονέων για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, διοργανώνει την παραπάνω ημερίδα, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου και ειδικευμένους φορείς. Χαιρετισμό, θα απευθύνουν ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Προεδρεύων Μητρ. Συμβουλίου Ι.Α. Αθηνών, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και η κα Πέμυ Ζούνη Βουλευτής – Ηθοποιός.

Οι κεντρικές εισηγήσεις της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν από την κα Ειρήνη Δορκοφίκη, Δικηγόρο, Υπεύθυνη Ξενώνα «Φροντίδα»  με τίτλο  «Κακοποίηση στην πράξη», τον κο Ιωάννη Κούρο, Ψυχίατρο, (DEA), Ομαδικό Ψυχοθεραπευτή Ψυχαναλυτή, την κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου, Πρόεδρο - Διαχειρίστρια Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation (Διεθνής οργανισμός υποστήριξης των γυναικών), την κα Νίκη Μάντζιου, υπεύθυνη οργάνωσης & προγράμματος Μ.Κ.Ο Win Hellas Foundation και την κα Χριστίνα Κουτελιέρη – Μαυράκη, Ψυχολόγο - Παιδαγωγό,  με τίτλο  «Μικρά Παιδιά-Μεγάλα θύματα».

Τις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει η Δημοσιογράφος κα Ιωάννα – Νέτη Φίλια. Με το πέρας της ημερίδας θα χορηγηθεί στους ενδιαφερομένους βεβαίωση παρακολούθησης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Μ.Κ.Ο «Φροντίδα» στο πλαίσιο του «Xinis Edu Festival».

Επιδίωξη του Mediterranean College είναι τα αποτελέσματα της εκδήλωσης  να αποτελέσουν την αφετηρία για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των νέων  για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, η ανάδειξη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και η καταπολέμησή του.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές: Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 88 99 600, e-mail: info@medcollege.edu.gr



Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων στο «35ο Career Day»

To Career Office του Mediterranean College, ανακοινώνει τη διοργάνωση του «35ου  Career Day» που θα  πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011,  ώρα 16:30 - 20:30,  στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου. Κατά τη διάρκεια του Career Day, στελέχη  Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιήσουν εξατομικευμένα  interviews, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό από τις Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών καθώς και των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Κολεγίου.
Στόχος του θεσμού που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον εκατοντάδων επιχειρήσεων, είναι η επίτευξη των στόχων  διασύνδεσης μεταξύ της αγοράς εργασίας που προσφέρει νέες θέσεις και των φοιτητών του Mediterranean College.
Στο πλαίσιο του θεσμού οι συμμετέχουσες εταιρίες, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κολεγίου θα έρθουν σε επαφή με απόφοιτους και φοιτητές των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων του Mediterranean College που αναζητούν εργασία, με σκοπό την επιτυχημένη αναζήτηση των κατάλληλων υποψηφίων  για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: Mediterranean CollegeCareer Office, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Αθήνα, αρμόδια και Ν. Σωτηροπούλου, τηλ. 210 88 99 630, e-mail: careers@medcollege.edu.gr                                                          
Χορηγός Επικοινωνίας του 35ου Career Day: www.skywalker.gr

Το Mediterranean College προσφέρει ένα νέο κύκλο Executive Diploma

To Mediterranean College  συνεχίζοντας την πρωτοπορία του στην πιστοποιημένη επαγγελματική εξειδίκευση και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προσφέρει στην Ελλάδα και σε αποκλειστική συνεργασία με το London Centre of Management της Μ. Βρετανίας,  το νέο κύκλο  μεταπτυχιακών  προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Diploma:                                       
α. Executive Diploma in Banking & Finance, Executive Diploma in Management, Executive Diploma in Public Relations,  Executive Diploma in Marketing,  Executive Diploma in Human Resources Management, Executive Diploma in Logistics, Executive Diploma in Small and Medium Business Management, Executive Diploma in Accounting Management &  International Accounting Standards ,Executive Diploma in Shipping                                                                                   
β. Executive Diploma in Journalism & Management, Executive Diploma in Sports Journalism & Management                                                                                                                                               
γ.Executive Diploma in Production & Operations Management                                                             
δ.Executive Diploma in Education Leadership & Management                                                    
ε.Executive Diploma in Health Management
Η παρακολούθηση του προγράμματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, είτε με part time φοίτηση δύο ημέρες την εβδομάδα, είτε με τη μέθοδο της  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με παρακολούθηση επαναληπτικών μαθημάτων , ένα διήμερο το μήνα.
Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και υπάρχει ειδική επιδότηση σπουδών στα προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης.
Τα προγράμματα των Executive Diploma «χτίζουν» πάνω στην εργασιακή εμπειρία των φοιτητών και τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους είναι άμεσα χρήσιμες και εφαρμόσιμες στην εργασία τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της μεγάλης ανταπόκρισης που έχουν συναντήσει από εργαζόμενους  μεγάλων επιχειρήσεων  από αντίστοιχους κλάδους και  τομείς, όπως βιομηχανία, εμπόριο, τράπεζες, παροχή υπηρεσιών, ναυτιλία,  ΜΜΕ & Επικοινωνία, Εκπαίδευση, και κλάδο Υγείας.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε  πτυχιούχους και σε τελειόφοιτους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, σε στελέχη και εργαζόμενους χωρίς πτυχίο, που διαθέτουν  όμως εργασιακή εμπειρία καθώς και  σε ελεύθερους επαγγελματίες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οδηγούνται στην απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου Executive Diploma από το London Centre of Management.
Πληροφορίες – Αιτήσεις Συμμετοχής:  Για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα των Executive Diploma, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα,  τηλ.  210-8899 600, καθημερινά (09:00 – 20:00), e-mail:  admission@medcollege.edu.gr

Μακρόχρονη, καταξιωμένη και ανοδική πορεία

Το Mediterranean College, με την μακρόχρονη και καταξιωμένη πορεία του που επισφραγίζεται από τριάντα πέντε χρόνια διαρκούς ποιοτικής παρουσίας στα εκπαιδευτικά δρώμενα της  ιδιωτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας,  προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, σε ισχυρά μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο University of Derby, UK.
Σήμερα, με τη δυναμική παρουσία του σε δύο μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Mediterranean College, προσφέρει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από περιζήτητους τομείς εκπαίδευσης όπως η Ψυχολογία, η Παιδαγωγική, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Πληροφορική και η Μηχανική.
Έτσι, διασφαλίζει σήμερα στους νέους της χώρα μας την απόκτηση ενός πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών απευθείας από το University of Derby με σπουδές εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους κορυφαίες επαγγελματικές προοπτικές τόσο στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και διεθνώς, κάνοντας πράξη το όραμα για μια σύγχρονη και αποτελεσματική παιδεία.
Την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του, επισφραγίζουν πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων αλλά και επιφανείς προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας και αποδοχής,  που έχουν κοσμήσει ως επίσημοι προσκεκλημένοι το πάνελ των ομιλητών του σε κορυφαίες διοργανώσεις που από μόνες του αποτέλεσαν γεγονός.  Με ουσιαστική και έμπρακτη συνεισφορά προς τη νέα γενιά, το Mediterranean College, έχει εντάξει στη λειτουργία του το θεσμό των υποτροφιών, προσφέροντας πρόσβαση σε δεκάδες νέους και νέες της χώρας μας, στην αναβαθμισμένη παιδεία που δικαιούνται.
Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία, πρόσφατα εγκαινίασε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις νέες του εγκαταστάσεις,  σ’ ένα από τα πιο κεντρικά και αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, ανταποκρινόμενο στις διατάξεις και τις προϋποθέσεις του θεσμικού πλαισίου, έχει αδειοδοτηθεί για τις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως Κέντρο Μεταλυκειακής  Κατάρτισης (ΚΕ.Μ.Ε.).  Mediterranean College.  Excellence in Education. Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

Το Mediterranean College σε συνεργασία με τη Microsoft διοργανώνει σεμινάριο με θέμα Windows Phone 7

Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από 10:00 έως 18:00, θα πραγματοποιηθεί το εξειδικευμένο  σεμινάριο με θέμα  «Windows Phone 7», που διοργανώνει η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College με τη συνεργασία της Microsoft Hellas.
Η αξία αυτού του  απόλυτα εξειδικευμένου σεμιναρίου είναι 25€ και οι θέσεις συμμετοχής περιορισμένες. 
Με την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητών και επαγγελματιών που  μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν πρόσβαση στο απαραίτητο λογισμικό για την ανάπτυξη των εφαρμογών , οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του  WP7 Development.
Κατά τη διάρκεια  των workshop που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου,  οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και θα τις  ανεβάσουν δωρεάν στο Windows Marketplace.
Οι Θεματικές Ενότητες  περιλαμβάνουν: Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, Εισαγωγή στην κατασκευή εφαρμογών για Windows Phone 7, WP7 Development: Part 1 & Part 2 και Εργαστήρια Εφαρμογών από την πρώτη μέρα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές IEK τομέα πληροφορικής, φοιτητές T.E.I., A.E.I. καθώς και απόφοιτους σχολών πληροφορικής και επαγγελματίες,  που διαθέτουν γνώσεις προγραμματισμού και  δικό τους laptop. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Πληροφορίες για Εγγραφές: Mediterranean College,   Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Αθήνα, τηλ.:  210 8899 600, 210 8899 670, υπεύθυνη κα  Ν. Ζαριώπη, e-mail:  tzariopi@medcollege.edu.gr